Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

ΠΕΝΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ …ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ

ΈΛΈΥΘΈΡΟΣ µε περιοριστικούς όρους είναι από χθες ο απόστρατος αξιωµατικός της Ελληνικής Αστυνοµίας το όνοµα του οποίου περιλαµβάνεται στη λίστα των 217 κατηγορουµένων για συµµετοχή στην «οµάδα εκβιαστών» ιδιοκτητών καταστηµάτων.

Ο απόστρατος αστυνοµικός αντιµετωπίζει κατηγορίες για συµµετοχή σε εγκληµατική οργάνωση και εκβίαση, που κάθε άλλο παρά...συµβατές θεωρούνται µε την ιδιότητα του διώκτη που είχε µέχρι πρότινος.



Κατά τη διάρκεια τηςαπολογίας του, ο κατηγορούµενος αρνήθηκεότι έχει οποιαδήποτε σχέση µε εγκληµατική οργάνωση και πολύ περισσότερο ότι ως µέλοςτης είχεδιαπράξειεκβιασµούς, όπως του... χρεώνουνοι διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Ανακρίτρια και εισαγγελέαςαποφάσισαν να µη στείλουν στη φυλακή τον πρώην υψηλόβαθµο αστυνοµικόκαι έτσι τον άφησαν ελεύθερο µεπεριοριστικούς όρους, που είναι η καταβολή εγγυοδοσίας 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εµφάνιση στο τµήµα για να δίνει το «παρών» ενώπιον συναδέλφων του, ώστε να διασφαλιστείη παρουσία του και στα επόµενα στάδια διερεύνησης της υπόθεσης.

Μέχρι σήµερα πάντως, πέντε κατηγορούµενοι έχουνοδηγηθεί στηφυλακή, ενώ για άλλα δέκα άτοµα οι δικαστικοί λειτουργοίέδωσαν µε απόφασή τους τοπράσινο φως για να αφεθούν ελεύθεροι.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ∆ικηγόροι των κατηγορουµένων που έχουν βρεθεί ήδη τετ-α-τετ µε την ανακρίτρια έχουν θέσει υπό αµφισβήτηση την ερµηνεία των τηλεφωνικών συνοµιλιών εκµέρους των Αρχών, θεωρώντας ότιαυθαίρετα συνδέονται µετη διάπραξη σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο, η δικαστική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση έχει ακόµα πολύ δρόµο µπροστά της, καθώς η «σκυτάλη» των απολογιών θα περάσει το επόµενο χρονικό διάστηµα στον «σκληρό» πυρήνα κατηγορουµένωνπου είτε κρατούνται στιςφυλακές µε καταδίκες γιαπαρόµοιες υποθέσεις είτε έχουν και άλλες εκκρεµότητες µε τη ∆ικαιοσύνηγια συναφήαδικήµατα, όπως συµµετοχή σεεγκληµατική οργάνωση και εκρήξεις.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Αστυνοµίας, 67 άνθρωποι που περιλαµβάνονται στη λίστα των217 κατηγορουµένων, είτε δεν έχουν ταυτοποιηθείτα πλήρη στοιχεία τους είτε είναι γνωστά µόνο τα µικρά τους ονόµατα. Το γεγονός αυτό καθιστά δυσκολότερο το έργο των Αρχών, καθώς παραµένειάγνωστο αν καιπόσοι από τους εµπλεκόµενους θα εντοπιστούν µέχρι το τέλος της ανάκρισης.

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: