Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Καθυστέρηση στην πληρωμή των διδάκτρων στα φροντιστήρια από τους γονείς παρατηρείται φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση που πραγματοποιεί ο τοπικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας αύριο Σάββατο.


Η οικονομική κρίση, οι απολύσεις, η υποαπασχόληση που εντοπίζονται σε πολλές οικογένειες, δημιουργούν ζήτημα και στον χώρο των φροντιστηρίων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ιωάννα Βεδουρά υπογράμμισε ότι «υπάρχει φέτος καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλομένων από τους γονείς. Είναι ένα θέμα που το συζητούμε με τους συναδέλφους και μας απασχολεί. Μάλιστα το φαινόμενο της καθυστέρησης είναι πιο έντονο από πέρυσι».

Για τους φροντιστές είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, αφού από τη μια ο γονιός μπορεί να έχει να πληρώσει ακόμη και τέσσερις-πέντε μήνες τα δίδακτρα, από την άλλη όμως είναι σχεδόν αδύνατο να διακόψουν τη φοίτηση του μαθητή για λόγους παιδαγωγικούς αλλά και κοινωνικούς.

Στη γενική συνέλευση θα συζητηθούν ακόμα τα θέματα των νέων ρυθμίσεων για τη λειτουργία ενός φροντιστηρίου, της παραπαιδείας αλλά και της διδασκαλίας από αδιόριστους καθηγητές γνωστικών αντικειμένων που δεν έχουν σχέση με το πτυχίο τους.
Α. ΦΩΚ.
ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: