Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Σε αναζήτηση συναινετικής λύσης για την Κερατέα

Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ...Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ..
Αισιοδοξία πως θα εξευρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κερατέα εξέφρασαν όλες οι πλευρές που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΕΚΑ.

«Υπάρχει θέληση για κοινά αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής. «Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», συμπλήρωσε.

Tην ερχόμενη Τετάρτη την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ κατά την οποία οι φορείς θα υποβάλουν αναλυτική και γραπτή πρόταση με στόχο μια «σύγχρονη λύση φιλική προς το περιβάλλον» όπως τόνισαν. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ενημέρωσε τους παριστάμενους πως έχει εξουσιοδοτηθεί από τον πρωθυπουργό να χειριστεί η ίδια τις διαπραγματεύσεις.




Oπως προκύπτει, όλες οι τεχνολογίες συζητούνται όπως και ο χώρος της εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων - το Οβριόκαστρο δεν αποτελεί «κόκκινη γραμμή», φέρεται να δήλωσε η υπουργός ΠΕΚΑ ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ενδεχόμενη αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού.

Oπως έγινε γνωστό οι φορείς της Κερατέας προτείνουν να κατασκευαστεί η μονάδα σε χώρο 56 στρεμμάτων στο βιοτεχνικό πάρκο της Κερατέας ενώ απορρίπτουν κατηγορηματικά την περιοχή των 540 στρεμμάτων στο Οβριόκαστρο Κερατέας.

Επιζητούν επίσης να διαχειρίζονται ποσότητα απορριμμάτων που αντιστοιχούν στους καλλικρατικούς δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού στους οποίους ανήκουν οι παλιοί δήμοι και κοινότητες Κερατέα, Λαύριο, Αγιος Κωνσταντίνος, Καλύβια, Κουβαράς, Ανάβυσσος, Φώκαια, Σαρωνίδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος Αρης Αλεξόπουλος, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και οι εκπρόσωποι του φορέα διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ Κερατέας.

Μετά τη σύσκεψη η κ. Μπιρμπίλη θα ενημερώσει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όταν ολοκληρωθεί και η συνάντηση της Τετάρτης όπως και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις των φορέων, ενώ επιδιώκεται να διαμορφωθεί η τελική ρύθμιση του θέματος στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

ΜΑΝΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
29/4/2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Μαλακια θα ναι αν οι κατοικοι δεχτουν απλα να φυγει η χωματερη απο αυτους και παει αλλου.
Μετα απο τοση αλλυλεγγυη που δεχτηκαν θα ειναι απλα μαλακια να ξεπουλησουν τον αγωνα ολων απλα βγαζοντας την ουρα τους απ εξω.
Ελπιζω οτι θα σταθουν στο υψος των περιστασεων.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 1:41μμ. Το πλέον θετικό, είναι ότι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παραδεχτεί πως ο τσαμπουκάς και η βια δεν περνάνε.