Πέμπτη, Απριλίου 28, 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Με τα ασθενοφόρα σταθμευμένα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες, από τις 7.30 έως τις 10.00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 Απριλίου, λόγω της μη καταβολής των αμοιβών τους για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δίκιο, αλλά με το δίκιο δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Παρά τις υποσχέσεις, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας και ότι στην κινητοποίηση μετείχαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που δεν εργάζονταν καθώς και δέκα ασθενοφόρα εκτός λειτουργίας.

Με Π. Ψωμιάδη
Φασιστικό καθεστώς χαρακτήρισε την τρόικα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε χθες με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑB Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. «Δεν μπορεί να βάλουμε την έλλειψη της γάζας πάνω από την ανθρώπινη ζωή και από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί το φασιστικό καθεστώς της τρόικας να είναι υπεράνω της ζωής των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές, δε βλέπω όμως πολιτική βούληση για να σωθεί το ΕΚΑΒ. Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ, αλλά να το δυναμώσουμε, δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης.

ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: