Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Στα 55 άτομα ανήλθε ο αριθμός των υπόπτων που έχουν συλληφθεί στο Μεξικό για την υπόθεση των ομαδικών τάφων με 145 σορούς που ανακαλύφθηκαν προ ημερών στο Σαν Φερνάντο στο βορειοανατολικό Μεξικό.
Χθες το μεξικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύλληψη 22 ατόμων, μεταξύ αυτών και 5 γυναίκες, ύποπτα για συμμετοχή στην οργάνωση Zetas (Σέτας), που φέρονται ότι σχετίζονται με το περιστατικό.



"Σύμφωνα με τις έρευνες εμπλέκονται στα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομη οργάνωση, της ανθρωποκτονίας, της παράνομης στέρησης της ελευθερίας, της παραβίασης της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και 16 αστυνομικοί της επαρχίας Ταμαουλίπας, καθώς και ο Μάρτιν Ομαρ Εστράντα Λούνα, γνωστός και ως "Ελ Κίλο", που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του πυρήνα της οργάνωσης Σέτας που ευθύνεται για τις δολοφονίες που έγιναν στο Σαν Φερνάντο, 160 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις χθεσινές συλλήψεις των 22 υπόπτων, είναι και πέντε γυναίκες.

Σημειώνεται ότι από το Σαν Φερνάντο, όπου εντοπίστηκε και ο ομαδικός τάφος, ξεκινούν οι δρόμοι για τις πόλεις Ματαμόρος και Ρεϊνόσα, δρόμοι που επιλέγουν οι Μεξικανοί μετανάστες που επιθυμούν να περάσουν στις ΗΠΑ. Επίσης στην ίδια περιοχή, τον Αύγουστο του 2010, είχε αποκαλυφθεί η δολοφονία 72 μεταναστών από τη Λατινική Αμερική και η αστυνομία το είχε αποδώσει επίσης στην εγκληματική οργάνωση Σέτας.

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: