Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Τον έλεγχο μεθοριακού περάσματος ανέκτησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη

Στο πέρασμα της Ντεχίμπα, στα σύνορα Λιβύης και Τυνησίας, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη οι συγκρούσεις ανάμεσα στις αντικυβερνητικές δυνάμεις και σε δυνάμεις πιστές στον Καντάφι οι οποίες φαίνεται ότι κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο μετά από αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν μετά από σφοδρό βομβαρδισμό να απωθήσουν τους αντάρτες από την περιοχή την οποία είχαν καταλάβει την περασμένη εβδομάδα. Οι μάρτυρες προσθέτουν ότι μερικά βλήματα έπεσαν μέσα στο έδαφος της Τυνησίας.




Αρκετοί αντικαθεστωτικοί φαίνεται ότι πέρασαν τα σύνορα για την Τυνησία, προσπαθώντας να αποφύγουν τις κανταφικές δυνάμεις, άλλοι κινήθηκαν προς την παραμεθόριο πόλη Ουαζίν την οποία εξακολουθούν να κατέχουν.

Τις μάχες κοντά στο συνοριακό πέρασμα και μάλιστα και από τις δύο πλευρές των συνόρων επιβεβαίωσε και δυτική στρατιωτική πηγή.

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί παραδέχτηκαν ότι οι δυνάμεις τους ΝΑΤΟ έβαλαν κατά λάθος εναντίον τους σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 40 κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Μιζουράτα.

Είναι η τρίτη φορά που αεροπορικός βομβαρδισμός του NATO σκοτώνει εξεγερμένους αφότου ανέλαβε το Σύμφωνο την διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη από τα τέλη του Μαρτίου.

Η επίθεση έγινε την Τετάρτη, ανέφερε στο Reuters Λίβυος γιατρός που επέμεινε πάντως ότι προήλθε από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Ακούστηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις σε κτίριο στο οποίο βρίσκονται αντικαθεστωτικοί και σε απόσταση πέντε χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. «Στον πόλεμο, γίνονται λάθη που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν», παρατήρησε από την πλευρά του εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Το λιμάνι της Μισράτα είναι μία από τις λίγες διόδους από τις οποίες οι τραυματίες μπορούν να μεταφερθούν προς άλλες χώρες.

ΠΡΕΖΑ TV
29/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: