Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΧΟΥ

Μέχρι σήμερα, αν θέλατε να δείτε σε ποιον ανήκει ένας αριθμός σταθερού τηλεφώνου, δεν είχατε παρά να ρωτήσετε τον ΟΤΕ ή κάποια από τις εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου.
Εάν ο αριθμός δεν ήταν δηλωμένος ως απόρρητος, μπορούσατε να βρείτε εύκολα και γρήγορα το ονοματεπώνυμο του κατόχου.



Για την κινητή τηλεφωνία αντίστοιχη πρόβλεψη δεν υπάρχει. Αν θέλατε να κάνετε κάτι παρόμοιο με αυτά που ισχύουν για τη σταθερή τηλεφωνία, θα έπρεπε να εξασφαλίσετε εισαγγελική παραγγελία, αφού αυτό απαιτούσε ο νόμος.

Ομως και οι νόμοι αλλάζουν, όπως φαίνεται. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που βρήκαμε στο site της Cosmote, «οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των καταλόγων μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες καταλόγου από την ίδια, τον πάροχο καθολικής υπηρεσίας ή/και τρίτους... θα έχουν τη δυνατότητα και λειτουργιών αντίστροφης αναζήτησης, δηλαδή εύρεσης ονόματος και διεύθυνσης μέσω του αριθμού τηλεφώνου».

Τα ανωτέρω θα τεθούν σε ισχύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στις 17 Μαΐου. Εννοείται πως όσοι έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θέλουν τα στοιχεία τους να εμφανίζονται στις υπηρεσίες καταλόγου δεν θα δουν κάποια αλλαγή. Επίσης όσοι με αυτή την αλλαγή αισθάνονται κάπως άβολα μπορούν να ζητήσουν τη μεταφορά του αριθμού τους στην κατηγορία των λεγόμενων απόρρητων.

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ moumouris@enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: