Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

ΡΙΧΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙµµΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟµΕΣ ΧΩµΑΤΕΡΕΣ

Σε ανεξέλεγκτες χωµατερές ρίχνει ξανά τα σκουπίδια της η Κερατέα την ώρα που εµµένει στις αντιδράσεις για τη δηµιουργία οργανωµένου χώρου απόθεσης απορριµµάτων στην περιοχή. Κανένα ίχνος εισόδου απορριµµατοφόρων από τον Δήµο Λαυρεωτικής (στον οποίο περιλαµβάνεται η Κερατέα) δεν υπάρχει στον φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Φυλής (ΕΣΔΚΝΑ) από τις 19 Μαρτίου έως σήµερα, ενώ ο Δήµος Σαρωνικού στέλνει ένα απορριµµατοφόρο ανά τρεις ηµέρες. Από το γεγονός αυτό συνάγεται το συµπέρασµα πως επέστρεψαν στη λύση των παράνοµων χωµατερών ενώ, σύµφωνα µε πληροφορίες, η επιλογή αυτή του Δήµου Λαυρεωτικής έγινε µε το επιχείρηµα πως ο χώρος στη Φυλή είναι... µακριά.


«Πρόκειται για αθλιότητα» τόνιζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη. Σε επίπεδο κυβέρνησης εµφανίζονται πάντως κατηγορηµατικοί ως προς την αναγκαιότητα δηµιουργίας του χώρου απόθεσης απορριµµάτων στην Κερατέα και για τον λόγο αυτό επιδιώκεται καλύτερος συντονισµός όλων των συναρµόδιων υπουργείων ώστε να διασφαλιστεί η άµεση έναρξη εργασιών. Στόχος είναι να βρίσκονται όλοι σε ετοιµότητα και κυρίως τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ώστε να αναλαµβάνονται άµεσα πρωτοβουλίες και όλα τα απαιτούµενα µέτρα για την απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών.

Στο πλαίσιοαυτό, κύκλοιτου υπουργού Προστασίας του Πολίτη υποστήριζαν πως «το πρόβληµα της Κερατέας πρέπει να λυθεί µέσω του διαλόγου των φορέων και κατοίκων της περιοχής µε τα αρµόδια υπουργεία, στο οποίο δεν περιλαµβάνεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέροντας πως λόγω της κατάστασης πολυάριθµες αστυνοµικές δυνάµεις µένουν εγκλωβισµένες στην περιοχή. Από το περιβάλλον της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών σηµείωναν πως προφανώς έχουν την αρµοδιότητα του διαλόγου για τον τρόπο υλοποίησης του έργου. Ωστόσο, επεσήµαιναν ότι σε περίπτωση αποκλεισµών δρόµων ή δολιοφθορών σε µηχανήµατα του εργολάβου απαιτείται η άµεση παρέµβαση της αστυνοµίας και του εισαγγελέα.

Με αφορµή πάντως το σκηνικό πολέµου που έχει στηθεί εδώ και 113 ηµέρες η Ασφάλεια Αττικής επιχείρησε να διενεργήσει αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του νυν δηµάρχουΛαυρεωτικής, δυο πρώην δήµαρχων Κερατέας και τριών πρώην και νυν αντιδηµάρχων µε τις κατηγορίες της σύστασης εγκληµατικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονιών αστυνοµικών και εκρήξεων.

Οι αστυνοµικοί κάλεσαν αρχικά τους έξι κατηγορούµενους να καταθέσουν ως ύποπτοι καθώς σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές θεωρήθηκαν οι υποκινητές των εκτεταµένων επεισοδίων που λαµβάνουνχώρα στη συγκεκριµένη περιοχή. Ωστόσο, ο δικηγόρος των έξιδηµοτικών αρχόντων Νίκος Βλαµάκης µε αίτηση του στην προϊσταµένη Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου ζήτησε και πέτυχε να σταµατήσει η διενέργεια της προανάκρισης από τη Γενική Αστυνοµική Διεύθυνση Αττικής.

Το αιτιολογικό της διακοπήςήταν πως εγείρει υπόνοιεςµεροληψίας καθώς, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, αστυνοµικοί θα πραγµατοποιούσαν προκαταρτική εξέταση για συναδέλφους τους. Ηδικογραφία τελικά ανατέθηκε σε πταισµατοδίκη, ο οποίος αναµένεται να καλέσει τους έξι υπόπτους.

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: