Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να ξεφορτωθούν περιουσιακά τους στοιχεία και κυρίως ακίνητα, μεταβιβάζοντάς τα σε συγγενείς τους, σπεύδουν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 12μηνης διοίκησης του Β. Παπαγεωργόπουλου με την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.Ηδη οι ανακριτικές αρχές διερευνούν την περιουσιακή κατάσταση τουλάχιστον των 15 από τους 26 συνολικά φερόμενους ως κατηγορουμένους στην υπόθεση, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε δόλια μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων σε συγγενείς.


Την ίδια ώρα, η αργοπορία που παρατηρείται στο έργο της ανάκρισης δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, αφού η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στη φάση των απολογιών. Κι αυτό ενώ στις 17 Μαΐου συμπληρώνεται 12μηνο από την προφυλάκιση του βασικού κατηγορουμένου Παναγιώτη Σαξώνη. Ο τελευταίος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου θα γίνει στις 3 Μαΐου, αλλά εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η προφυλάκιση μέχρι να συμπληρωθεί το 18μηνο.

Παράλληλα, λόγω παρέλευσης πενταετίας για τα αδικήματα που αφορούν πλημμελήματα, διαγράφεται πλέον ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής για κάποιους από τους εμπλεκομένους.Να σημειωθεί ότι το 2008 είχε διαταχθεί από την τότε διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ΕΔΕ, η οποία εκτός του Π. Σαξώνη έριξε στα χαμηλά τους άλλους εμπλεκομένους. Μετά την έρευνα και το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας που παραδόθηκε και στον ανακριτή προέκυψαν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, με αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή να ζητήσει πριν από λίγες ημέρες τη διενέργεια νέας ΕΔΕ.

Επίσης ζητήθηκε η διενέργεια και μιας άλλης ΕΔΕ για την πληρωμή από πρώην αντιδημάρχους ενός ποσού 110.000 ευρώ με τη διαδικασία των ειδικών εντολών. Αν και οι δαπάνες αυτές απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου δεν ζήτησε ποτέ τη διενέργεια ΕΔΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: