Δευτέρα, Απριλίου 25, 2011

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ!

Το NATO ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας υπόπτων ως πειρατών κοντά στις ακτές της Σομαλίας αφού δέχθηκε επίθεση. Κάτοικοι της πόλης Χόμπιο ανέφεραν ότι ελικόπτερο από άγνωστο ξένο πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ το απόγευμα της Τετάρτης εναντίον ενός πλοιαρίου σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας άλλα πέντε.
Το NATO ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το δανέζικο πολεμικό σκάφος HDMS Esbern Snare, εντόπισε ένα πειρατικό πλεούμενο τύπου ντόου να πλέει προς ένα γνωστό καταφύγιο πειρατών κι όταν κινήθηκε για να ερευνήσει τι συνέβαινε δέχθηκε επίθεση. "Απρόκλητα, οι ύποπτοι ως πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας επιβίβασης του NATO", ανέφερε το ανακοινωθέν του Συμφώνου. "Όταν το HDMS Esbern Snare ανταπέδωσε πυρά σε αυτοάμυνα, οι ύποπτοι σήκωσαν τα χέρια σα να παραδινόταν. Καθώς η ομάδα πλησίασε το ντόου για δεύτερη φορά, ορισμένοι από τους υπόπτους ως πειρατές ξανάρχισαν να πυροβολούν".

  
Σύμφωνα με το Somalia Report, έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε αεροφωτογραφίες από την πόλη Χόμπιο και πλοία που κρατούν πειρατές, στην περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα σκάφη που έχουν καταληφθεί εν αναμονή της καταβολής λύτρων. Η μάχη σημειώθηκε καθώς δύο σκάφη, το νοτιοκορεάτικο Hanjin Tianjin και το ιταλικό Rosalia D'Amato, υπέστησαν επιθέσεις από πειρατές. Το ιταλικό σκάφος, με έξι ιταλούς και 15 φιλιππινέζους πλήρωμα, καταλήφθηκε, ενώ το νοτιοκορεάτικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατάφερε να ξεφύγει.

Όμως αυτή η εκτέλεση από το ΝΑΤΟ δεν ήταν η μοναδική «παραδειγματική τιμωρία» πειρατών. Πρόσφατα, την απελευθέρωση πλοίου και του πληρώματός του από πειρατές στα ανοιχτά του Κόλπου του Ομάν πέτυχε ομάδα κομάντος της Νότιας Κορέας, ύστερα από σύντομη αιματηρή επιχείρηση. Η εισβολή των κομάντος στο κατειλημμένο πλοίο κατέληξε στον θάνατο οκτώ Σομαλών πειρατών και τη σύλληψη άλλων πέντε, ενώ μόνο ο κυβερνήτης του νοτιοκορεατικού φορτηγού πλοίου τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Ρεκόρ πειρατικών επιθέσεων το 2010 και μεγαλύτερη αύξηση το 2011

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η καταστολή δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Παρά την παρουσία των πολεμικών στόλων ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και τη δράση πολεμικών πλοίων της Ρωσίας-Ινδίας και άλλων ασιατικών κρατών, ιδιαίτερα στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας όπου και εκδηλώνονται οι περισσότερες επιθέσεις,  «οι πειρατικές επιθέσεις εναντίον πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο ήσαν το 2010 περισσότερες σε σχέση με τα τελευταία επτά χρόνια και ο αριθμός των ομήρων που συνέλαβαν οι πειρατές έφθασε σε ύψη ρεκόρ την ίδια χρονιά», όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (ΒΜΙ).

Στην ετήσια έκθεσή του το ΒΜΙ, αναφέρει ότι 445 πειρατικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως το 2010, δηλαδή κατά 10% περισσότερες σε σχέση με το 2009. Πειρατές κατέλαβαν 53 πλοία και συνέλαβαν ομήρους 1.181 ναύτες, έναντι μόνον 188 το 2006 και 1.050 το 2009. Οκτώ μέλη πληρωμάτων σκοτώθηκαν.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι οι υψηλότεροι που κατεγράφησαν ποτέ», τόνισε ο καπετάνιος Ποτενγκάλ Μουκουντάν, διευθυντής του Κέντρου παρακολούθησης της πειρατείας, του ΒΜΙ, το οποίο λειτουργεί από το 1991. «Η αύξηση αυτή είναι άκρως ανησυχητική», υπογράμμισε. Στα τέλη Δεκεμβρίου, 28 πλοία και 638 όμηροι παρέμεναν στα χέρια των πειρατών, αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι ο Ινδικός Ωκεανός, και ιδιαίτερα ο Κόλπος του Άντεν, ήταν πέρυσι η πιο επικίνδυνη ζώνη του πλανήτη. Τα 49 από τα συνολικά 53 πλοία που κατελήφθησαν από τους πειρατές, δέχθηκαν τις επιθέσεις στ΄ ανοικτά της Σομαλίας, ενώ από τους συνολικά 1.181 ομήρους, οι 1.016, δηλαδή ποσοστό 92%, συνελήφθησαν κατά τις επιθέσεις στην περιοχή αυτή.

Το BMI προειδοποίησε τα εμπορικά πλοία για επέκταση της ακτίνας δράσης των πειρατών στον Ινδικό Ωκεανό, ως τη Μοζαμβίκη. Σύμφωνα με το International Maritime Bureau, 15 πλοία καταλήφθηκαν ανοικτά της Σομαλίας από πειρατές το Α’ τρίμηνο του 2011, ενώ ο αριθμός των επιθέσεων -97 την ίδια περίοδο- αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

Ένα στα τέσσερα παιδιά υποσιτίζονται στην Σομαλία

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική. Από τη μια μεριά ο δυτικός και ασιατικός κόσμος του πλούτου (με ιδιαίτερο ρόλο στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο) και οι πολεμικές αρμάδες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που υπερασπίζουν τα κέρδη του, εξασφαλίζοντας ως μπράβος την ελευθερία του διεθνούς εμπορίου, την καταλήστευση των κατεχόμενων χωρών από τους Αγγλοαμερικάνους και το ΝΑΤΟ, τα υπερκέρδη των πολυεθνικών. Από την άλλη μεριά, οι λαοί της Αφρικής και ιδίως της Σομαλίας που βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός άγριου εμφυλίου που υποδαύλισε η Δύση εθνικιστικές-φυλετικές-θρησκευτοικές αντιθέσεις, με τις ΗΠΑ να χρηματοδοτούν και καλύπτουν πολιτικά την εισβολή των στρατευμάτων της Αιθιοπίας αναλαμβάνοντας και την αεροπορική υποστήριξη τους. Ταυτόχρονα, ο δυστυχής λαός είδε τους τεράστιους αλιευτικούς στόλους των δυτικών χωρών να λεηλατούν τις πλούσιες σε αλιεύματα θάλασσες του που για χρόνια του εξασφάλιζαν την επιβίωση και παράλληλα να τις μετατρέπουν σε χωματερές για τα βιομηχανικά και πυρηνικά απόβλητα των χωρών της Δύσης.

Αν σε κάποιους δεν αρκούν αυτές οι απαντήσεις για την έξαρση της πειρατείας , υπάρχουν τα δημοσιεύματα που περιγράφουν ότι «ένα από τα υψηλότερα επίπεδα υποσιτισμού παιδιών στον κόσμο επικρατεί στην Σομαλία», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, εξαιτίας κυρίως της ξηρασίας που πλήττει την χώρα.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε στο BBC ότι περίπου δυόμιση εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν στην Σομαλία. Η αξιωματούχος δήλωσε ότι οι καλλιέργειες έχουν αποτύχει πλήρως στην νότιο Σομαλία και πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει όλα τα προς το ζην. "Ένα στα τέσσερα παιδιά υποσιτίζονται στην Σομαλία, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο", δήλωσε στο BBC. Πολλοί Σομαλοί εγκαταλείπουν την επαρχία και αναζητούν δουλειά στις πόλεις, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν εξ ολοκλήρου την χώρα, μεταβαίνοντας στην Κένυα και την Υεμένη, δήλωσε η κα Grainne Moloniy του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Μια ξηρασία το 1992 προκάλεσε το θάνατο 500.000 ανθρώπων!

Μόνο μια επιτακτική διεθνής δράση πρέπει να αποτρέψει την επανάληψη μιας όμοιας καταστροφής διαβεβαιώνουν διπλωμάτες και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Αντί για αυτό, ο διεθνής παράγοντας παρεμβαίνει μόνο στρατιωτικά και στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας πρόσφατα, εξήγησε ότι οι σομαλικές δυνάμεις και τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης κερδίζουν «τη μάχη της ασφάλειας» έναντι των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ. Οι ενισχύσεις με 4.000 άνδρες στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom)  από την Ουγκάντα και το Μπουρούντι θα αυξήσουν σε 12.000 άνδρες τη δύναμη της Amisom, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: