Δευτέρα, Απριλίου 25, 2011

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΚΟ

Θύματα σεξουαλικών επιθέσεων έχουν πέσει παιδιά ακόμη και οκτώ ετών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους εξεγερμένους που προσπαθούν να ανατρέψουν το λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και τις δυνάμεις που του είναι πιστές, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.Οπως ανέφερε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 300 παιδιά σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη Ρας Λανούφ, στην Αζντάμπια και στην Μισράτα.


Ο Μάικλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ανέφερε ότι οι οικογένειες και τα παιδιά μίλησαν περί «στρατιωτών» που προέβησαν σε τέτοιες επιθέσεις, όμως η οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σε ποια παράταξη ανήκουν.

Σε μία περίπτωση μητέρες που εγκατέλειπαν περιοχή όπου μαίνονταν μάχες είπαν στην ΜΚΟ ότι μια ομάδα τεσσάρων ως πέντε εφήβων κοριτσιών στην Ατζνταμπίγια απήχθησαν, κρατήθηκαν ως όμηροι επί τέσσερις ημέρες και βιάστηκαν. Σε μια άλλη περίπτωση στην Ατζνταμπίγια ένα κορίτσι οκτώ ετών υπέστη σεξουαλική επίθεση μπροστά στην δεκάχρονη αδελφή της και άλλα αδέλφια της.

Ο Μαρτ σημείωσε ότι οι αναφορές περί σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά επίμονες. «Οι διηγήσεις είναι παρόμοιες στα στρατόπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν συμβεί», δήλωσε.

Ορισμένα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, ανέφερε η ΜΚΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2011

1 σχόλιο:

ELLEPOLIS είπε...

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις μιας νοσοκόμας από το Κουβέιτ που είχε καταγγείλει σε Αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα, πως Ιρακινοί στρατιώτες του Χουσεϊν πέταγαν τα μωρά από τις θερμοκοιτίδες σε μαιευτήριο του Κουβέιτ.
Ήταν το γεγονός που ξεχείλησε το ποτήρι και οδήγησε στην ανάληψη στρατιωτικης δράσης των Αμερικάνων.
Ας σημειωθεί πως η εν λόγω νοσοκόμα ήταν κόρη του Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ και δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι της στο Κουβέιτ.
Καιρός είναι τώρα να σώσουν και τα παιδάκια στην Λιβύη.