Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

ΠΥΡΗΝΕΣ: «ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»

Την ώρα που η αστυνομία βεβαιώνει εγγράφως ότι παρίστατο ως μάρτυρας στην έρευνα στο περιβόητο πλέον διαμέρισμα του Χαλανδρίου, η ίδια υποστηρίζει ότι ήταν στο σπίτι της, που βρίσκεται στον πάνω όροφο, όπου μεταξύ άλλων... πήρε κι έναν υπνάκο!
Ο λόγος για την Αφροδίτη-Νίνα Χατζημιχελάκη, θεία του Χάρη Χατζημιχελάκη, κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία σύμφωνα με την 73 σελίδων έκθεση κατάσχεσης στο σπίτι του ανιψιού της, την οποία μάλιστα υπογράφουν εννέα εισαγγελείς, ήταν παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας.



**«Καλά, ήσασταν 72 ώρες (σ.σ.: τόσο διήρκεσε η έρευνα) συνεχώς ξύπνια», ρωτήθηκε χθες - εξεταζόμενη από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

* «Κάποιες ώρες ήμουν σε μια καρέκλα στο χολ του σπιτιού. Τις υπόλοιπες ώρες ήμουν στο σπίτι μου, όπου και κοιμήθηκα», απάντησε η μάρτυρας.

* «Δηλαδή η μοναδική μάρτυρας αυτής της έρευνας βρισκόταν σε άλλο χώρο», σχολίασε, εύλογα, η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Μαρίνα Δαλιάνη.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι από τη συγεκριμένη έρευνα φέρεται να εντοπίστηκαν στο σπίτι ενοχοποιητικά στοιχεία για τον ένοικό του, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν το λόγο για να προσβάλουν το επίμαχο έγγραφο ως πλαστό.

* «Η μάρτυρας είπε με τρόπο απερίφραστο ότι αυτά που περιγράφονται στο έγγραφο δεν συνέβησαν ποτέ. Πρόκειται για ένα έγγραφο που υπογράφεται από εννέα εισαγγελείς, οι οποίοι φέρεται ότι παρίσταντο εκ περιτροπής, κι από έναν ανακριτικό υπάλληλο που εμφανίζεται να μην έφυγε ούτε λεπτό, και στο οποίο βεβαιώνονται ψευδή περιστατικά. Είναι λυπηρό που υπογράφεται από εννέα εισαγγελείς που δεν είχαν τα αντανακλαστικά να μην το υπογράψουν», τόνισε η συνήγορος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το έγγραφο προσβλήθηκε ως πλαστό και από τον Γ. Παπαδάκη, ο οποίος τόνισε ότι «γι' αυτό το λόγο δεν το υπέγραψε η φερόμενη ως μάρτυρας» και ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν ως μάρτυρες όλοι όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα.
Κ.ΚΑΤ.

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: