Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ Η ΤΡΟΙΚΑ

Επιστροφή σε ρυθμούς χαμηλής ανάπτυξης εντός του 2011 με όχημα τις εξαγωγές και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας «βλέπει» για την Ιρλανδία το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Ταμείου, το οποίο βρίσκεται στο Δουβλίνο για αξιολόγηση από τις 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των μέτρων μεταρρύθμισης που έχουν προωθηθεί στη χώρα.


Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν επιτευχθεί. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 10,5% του ιρλανδικού ΑΕΠ με στόχο να φτάσει το 3% το 2015.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι «η Ιρλανδία πραγματοποιεί σημαντική πρόοδο στη προσπάθεια της να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση τις πρόσφατης ιστορίας της». Όπως ανέφεραν, υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του προγράμματος ενώ οι μεταρρυθμίσεις του τραπεζικού τομέα, που ανακοινώθηκαν στις 31 Μαρτίου, αποτελούν τεράστιο βήμα προκειμένου το ιρλανδικό χρηματοπιστωτικό σύστημα να εξυγιανθεί.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ, η πιστή εφαρμογή του προγράμματος με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παραμένει υψίστης σημασίας, προκειμένου η Ιρλανδία να καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές και να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο.  

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: