Δευτέρα, Απριλίου 18, 2011

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ…ΕΥΓΕ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Προσεχώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα καλούμαστε να φέρνουμε γάζες, γάντια, φάρμακα, ακόμα και χαρτί τουαλέτας από το σπίτι.
Η αδυναμία της διοίκησης του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο θέμα της αποπληρωμής των χρεών των προμηθευτών ή η εμμονή της για τη μείωση των δαπανών δημόσιας υγείας έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων σε ασθενείς συμπολίτες μας.
Με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών απαιτεί να μάθει τι θα γίνει με τα φίλτρα αιμοκάθαρσης που ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών υλικών Τεχνητού Νεφρού και Σχετικών Υλικών γνωστοποίησε στο υπουργείο ότι δεν είναι σε θέση να προμηθεύσει λόγω των οφειλών του υπουργείου, καθώς και με τα αναισθητικά που απαιτούνται στην αιμοκάθαρση, τα οποία εντάχθηκαν στη λίστα των μη συνταγογραφούμενων του υπουργείου.



«Είχατε υποσχεθεί την εξόφληση των προμηθευτών για το πρώτο τρίμηνο του 2010. Δεν μπορεί να απειλούμαστε από το ίδιο το υπουργείο, που δεν πρέπει να παραμείνει σε υποσχέσεις αλλά να προχωρήσει σε άμεσες και έμπρακτες ενέργειες», γράφει ο σύλλογος στο θέμα των φίλτρων αιμοκάθαρσης.
«Απορούμε πραγματικά, ποιος ιθύνων νους αποφάσισε να εντάξει στη λίστα των μη συνταγογραφούμενων αυτά τα σκευάσματα. Τα τρυπήματα αυτά είναι επώδυνα, επαναλαμβάνονται κάθε τρεις ημέρες και εφ' όρου ζωής. Η ένταξή τους στα μη συνταγογραφούμενα προφανώς έγινε από κάποιους που δεν γνωρίζουν».
Ντα.Β

ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: