Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση είναι η μοναδική που βγάζει τη χώρα από την κρίση, επέμεινε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. «Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, πολλοί, απλώς οδηγούν στην χρεοκοπία, στην περιθωριοποίηση της χώρας και εμείς αυτούς τους δρόμους δεν θα τους πάρουμε», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών θεώρησε βιαστικές τις εκτιμήσεις ότι οι αγορές αποδοκίμασαν τον "οδικό χάρτη" για την έξοδο από την κρίση. "Αλίμονο αν η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης εξαρτιόταν από την καθημερινή μεταβολή στις αγορές", δήλωσε και υποστήριξε ότι η πρώτη αντίδρασή τους αφορούσε στη γενική τοποθέτηση του πρωθυπουργού και όχι στα κείμενα και τις επιμέρους παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Κληθείς να απαντήσει αν ισχύει παλαιότερη δήλωσή του, πως "αν χρειαστούν νέα μέτρα αυτό θα σημαίνει πως εγώ προσωπικά έχω αποτύχει", ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε πως κάνει τη δουλειά του εκφράζοντας την κυβερνητική πολιτική και θα την κάνει για όσο του έχει ανατεθεί αυτό το έργο. "Όποιος θέλει να ρωτήσει αν αποτυγχάνει ή επιτυγχάνει η οικονομική πολιτική και όχι ο συγκεκριμένος Υπουργός, θα πρέπει να έρθει να μας πει, με ποιο άλλο τρόπο και με ποιες άλλες παρεμβάσεις η χώρα θα σταματήσει να ξοδεύει κάθε χρόνο 20 με 25 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα έχει", πρόσθεσε.

Διέψευσε για ακόμη μία φορά το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου του συνόλου των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα. Χαρακτήρισε θεωρητικό το ενδεχόμενο και αρνήθηκε να απαντήσει αν θα το εξέταζε.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σημείωσε πως "δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί πραγματικά σπατάλη, τη στιγμή, που ζητάμε θυσίες από τον Ελληνικό λαό και του ζητάμε, όσα του έχουμε ζητήσει".

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί και νέο Μνημόνιο για την περίοδο μετά το 2013. "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε υποχρεώσεις μετά. Έχουμε υποχρεώσεις στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσον αφορά στην υποχρέωση να μειώνουμε το χρέος και να κρατάμε χαμηλά ελλείμματα και πρωτογενή πλεονάσματα", σημείωσε.

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: