Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ»

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι ένα μέρος του κεφαλαίου, τα κρατικά ομόλογα και η δημόσια περιουσία είναι ήδη υποτιμημένα, ενώ την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες της τάξης του 30% και υπάρχει στάση πληρωμών.

 Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι υπάρχει εμφανής διχογνωμία στην Ευρώπη σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι θα ληφθούν αποφάσεις αφού πρώτα δουν τι θα γίνει με την Ισπανία. Με το δεδομένο αυτό εκτίμησε ότι για το θέμα της πώλησης της δημόσιας περιουσίας θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση για περαιτέρω μείωση της αξίας της, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Στο πολιτικό επίπεδο χαρακτήρισε εργώδεις τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση του πολιτικού συστήματος μέσω της μεταμφίεσης του, τονίζοντας ότι τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και χαρακτήρισε αποπροσανατολιστικό τον μεταξύ τους καυγά σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα χειρίζεται το κυβερνητικό πηδάλιο.  Παράλληλα ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία για το λαό να απορρίψει αυτή τη μεταμφίεση και να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ.

Επίσης έκανε λόγο για απουσία θετικών στοιχείων για τους εργαζόμενους στις θέσεις των άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερα αναφορικά με τις θέσεις των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων δήλωσε ότι μπερδεύουν τον κόσμο επειδή δεν αγγίζουν τη βασική ανάγκη για αλλαγή του συστήματος.

Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες μέρες είναι να βάλει ο λαός στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κατάκτηση της δικής του εξουσίας. Πρόσθεσε επίσης ότι στην πρόταση του ΚΚΕ τονίζεται η ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την Ε.Ε. και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας προκειμένου να απελευθερωθούν οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες.

Επανέλαβε ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του ΚΚΕ για την κρίση και ζήτησε από το λαό να το εμπιστευθεί, ενώ για το Μνημόνιο ανέφερε ότι επιτεύχθηκαν οι ταξικοί του στόχοι αφού δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αναδιαρθρώσεις.

Βασική συνέπεια της κρίσης δήλωσε τέλος η κ. Παπαρήγα είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, κυρίως της εργατικής δύναμης με τη μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης και η απαξίωσή της με τη μορφή της μείωσης των μισθών και των συντάξεων και της απώλειας των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών.

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: