Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ…ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....

Διέψευσε για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ο Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας σήμερα σε συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για την εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος. Ο υπουργός διαβεβαίωσε και πάλι ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε οριζόντιες αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές.


Όπως επισήμανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, περιορισμό των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ,στοχευμένες κοινωνικές παροχές και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι συνολικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015 θα φθάσουν τα 23 δισ.ευρώ.

Αναφορικά με το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, έκανε λόγο για συμμετοχή ιδιωτών σε τομείς υποδομών, όπως στα λιμάνια, αεροδρόμια, στην ενέργεια και στα τυχερά παιχνίδια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η κρατική συμμετοχή σε αυτούς τους τομείς μπορεί να μειωθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα απεμποληθεί το δημόσιο συμφέρον και οι στρατηγικές συμμετοχές.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναδιάρθρωσης είπε ότι "η κυβέρνηση δεν συντάσσεται με τη λύση της αναδιάρθρωσης", προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Έθεσε μάλιστα τις εξής βασικές παραμέτρους για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως τη δημιουργία μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων, την επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμώντας παράλληλα ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς από το γ΄ ή το δ΄τρίμηνο του φετινού έτους.

Επίσης, η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους με μέτρα όπως η επιμήκυνση αποπληρωμής καθώς και η μείωση των επιτοκίων συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο ίδιος.

"Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση και οι Έλληνες πιο σίγουροι. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον δρόμο που ακολουθούμε", υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

"Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι απλά η ευχή ενός υπουργού Οικονομικών, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά βγαίνει απο την ανάλυση πρόδρομων δεικτών της ελληνικής οικονομίας, όπως η πολύ μεγάλη αύξηση των εξαγωγών και ταυτόχρονα η σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία" πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και δημοσιεύεται σήμερα, σχολιάζοντας την αύξηση των επιτοκίων στο 1,25% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που η ΕΚΤ προχώρησε σε αυτή την κίνηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι "είναι ξεκάθαρο ότι σε δημοσιονομικό επίπεδο τα υψηλά επιτόκια είναι προβληματικά για εμάς". Χαρακτήρισε δε ως αποδεκτό ένα επιτόκιο στο επίπεδο αυτών που ισχύουν για το δάνειο που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε και το ΔΝΤ

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: