Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ… ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΈΛΛΗΝΕΣ

ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η PUBLIC ISSUE ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ;ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...
Το 74% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες, τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ το 58% στρέφεται κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η δημοσκόπηση δείχνει «στροφή» της κοινής γνώμης υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αφού το 41% απάντησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «σίγουρα» αναγκαίες, ενώ το 33%  τις θεωρεί «μάλλον» αναγκαίες.

Το 69% των πολιτών θεωρεί ότι για να επιστρέψει η χώρα σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας. Η εικόνα για τον δημόσιο τομέα είναι αρνητική, αφού το 59% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά.
Οι ερωτηθέντες, στην πλειοψηφία τους  - σε ποσοστό πάνω από 60% -, συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, των καζίνο και του ΟΠΑΠ, ενώ το 48% τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν θετικοί όσον αφορά στη λειτουργία επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ιδιωτών, όπως ο ΟΤΕ (58% θετικοί), η Ολυμπιακή (54%) και η Εμπορική Τράπεζα (43%). Αντίθετα οι μισοί περίπου εμφανίστηκαν αρνητικοί (σχεδόν 50%) σχετικά με τη λειτουργία του ΟΛΠ, της ΑΓΕΤ Ηρακλής και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2011

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

7 ΣΤΟΥΣ 10 ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ .... ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ''ΝΙΚΗΣΕ'' ΜΕ ΤΟ 18% ΤΩΝ ΨΥΦΟΦΟΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! κΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ... ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ Η ΔΕΗ ΖΗΜΙΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ, ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ? Η ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ? ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. κΑΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ... ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? Η ΕΡΤ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ? ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ? ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ: ΓΙΑ ΕΡΤ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ 34euro... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σαχλαμάρες των δημοσκοπήσεων. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για το ξεπούλημα και την χρεωκοπία του μνημόσυνου. Αν δώσουμε τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, και ξοδευτούν τα χρήματα όπως τα προηγούμενα, μετά τι στον κόρακα θα δώσουμε; Τέτοιες δημοσκοπήσεις είναι γελοίες. Όπως μια άλλη, που έλεγε ότι η πλειοψηφία υποστήριζε, πως η κυβέρνηση αργεί στις μεταρρυθμίσεις, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση η πλειοψηφία ήταν δυσαρεστημένοι με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις! Για να θυμηθούμε παλαιότερα τα γκάλοπ που έβγαζαν κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Σημίτη κλπ. Προπαγανδιστικές τρίχες και αρλούμπες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΕΝΕΙ ΕΧΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ??ΚΑΛΟΣ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ??ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ...////ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ .. ΤΟ 40% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ .. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΧΡΙΑΣΤΟΥΝΕ ΠΕΡΗΘΑΛΨΗ.. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΩΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΣΥΛΕΥΘΕΙ Ο ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΦΟΥΣΚΟΤΟΙ ΤΟΝ ΑΡΩΣΤΟ....////// ΠΗΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΙΘΟΥΝ ΑΝ Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΦΛΙΣΗΣ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..........ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΚΤΑΚΤΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 99% ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ -80% ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ,ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ..

ELLEPOLIS είπε...

Καλό ανέκδοτο, ότι πρέπει να το πιστέψει κανένας.
Οι δημοσκοπήσεις είναι προφανώς ο απαραίτητος βραχίονας ποδηγέτησης της πλέμπας, κοινώς του λαουτζίκου, με επιστημονικοφανή επίφαση, ας επισημάνουμε πως ο άλλος βραχίονας για την ποδηγέτηση είναι αυτός που κάνουν χρήση στο Μπαχρέιν και την Συρία επειδή εκεί δεν έχουν το κόλπο των δημοσκοπήσεων.
Ο Μαρκ Τουέιν είχε να παρατηρήσει πως:
< Το πιο επικίνδυνο μέρος για έναν άνθρωπο είναι το "κρεβάτι" γιατί σύμφωνα με έρευνες το 90% των ανθρώπων πεθαίνουν επάνω σε αυτό >.

Αλλά ας αφήσουμε την πλάκα.
Στις δημοσκοπήσεις δίνεις κατάλληλα πειραγμένες ερωτήσεις για να πάρεις τις ποθούμενες απαντήσεις για να τις σερβίρεις στον λαουτζίκο.
Πάμε να δούμε δύο παραδείγματα έρευνας που συνέταξα και βάλτε μόνοι σας Ναι ή Όχι.

Δημοσκόπηση πρώτη:
Ερ. 1
Πιστεύετε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά, σας ταλαιπωρούν και δεν σας εξυπηρετούν πρέπει να υποστούν κυρώσεις ακόμη και απόλυση;
ΝΑΙ - ΟΧΙ

Ερ. 2
Θέλετε να επωμίζεστε τα βάρη λειτουργίας της ...τάδε δημόσιας υπηρεσίας που κατά γενική αίσθηση σας ταλαιπωρεί;
ΝΑΙ - ΟΧΙ

Ερ. 3
Θα θέλατε μια ιδιωτική εταιρεία να σας προσχέρει υψηλού επιπέδου φτηνές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, αντί μιας αντίστοιχης δημόσιας διεφθαρμένης που σας ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους φορολογούμενους;
ΝΑΙ - ΟΧΙ
Ας δούμε τώρα άλλη σειρά ερωτήσεων:
Ερ. 1
Θα θέλατε η εργασία σας να αμείβεσαι ικανοποιητικά και να σας παρέχει σταθερότητα στην απασχόληση πέρα από συγκυριακές οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς;
ΝΑΙ - ΟΧΙ
Ερ. 2
Πιστεύετε πως η νεαρή μητέρα (γιατί όχι και ο πατέρας) ύστερα από τον τοκετό θα πρέπει να παίρνουν ένα έτος άδεια με πλήρεις αποδοχές ώστε να στηριχτεί η οικογένεια σε αυτή την ευαίσθητη φάση της;
ΝΑΙ - ΟΧΙ
Ερ. 3
Θα θέλατε το παιδί σας να κάνει σπουδές υψηλού επιπέδου σε δημόσιο Πανεπιστήμιο;
ΝΑΙ - ΟΧΙ
Εύκολο δεν ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με την δημοσκόπηση η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα πρέπει να προσφέρει δωρεάν στο Κυριακάτικο της φύλλο και 1 κιλό "ΛΑΛΑ" ώστε καπνίζοντας το σε στριμμένα κομμάτια εφημερίδας να θεωρείς και την δημοσκόπηση πραγματική.
Η διάθεση της δημοσκόπησης χωρίς ΛΑΛΑ είναι ατυχές μάρκετινγκ και απευθύνεται μόνο σε πολύ καμμένους.

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο... Τόσο μικρά είναι τα ποσοστά; Είναι δυνατόν μόνο το 58% να θέλει άρση της μονιμότητας στο δημόσιο; (Αλλά, θα μου πεις, το υπόλοιπο 42% προφανώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι).