Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

ΠΑΜΕ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, καλεί τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους οικονομικούς μετανάστες να συμμετάσχουν μέσα από τις γραμμές του στην γενική απεργία της 11η Μαίου (σημείο συγκέντρωσης στην Ομόνοια 10π.μ.) προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων.


Καλεί επίσης για το δυνάμωμα της οργάνωσης ώστε σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης και να επιβληθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατική απεργία και σε γραμμή ταξικής αναμέτρησης όχι μόνον κατά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης αλλά και σε αντιδιαστολή με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις οποίες αποδίδει ψευτιά και παραπληροφόρηση. Ζητά, δε, να μην δειχθεί καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γιατί «είναι ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του….

Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στα χειρότερα που έρχονται να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα 75 δις που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αντλήσει από το εργατικό - λαϊκό εισόδημα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα συναφή είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά και ψευδή».

Τέλος το ΠΑΜΕ ζητά: «Να μην επιτρέψουμε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας της οικονομίας. Η κυβέρνηση με τη χρόνια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και με τη στήριξη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, στρώνει το έδαφος για να παραδώσει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια το κόστος για το λαό θα είναι δραματικό. Τα ήδη επιβαρημένα τιμολόγια θα γίνουν πιο ακριβά. Πανάκριβο ρεύμα, νερό, πανάκριβες υπηρεσίες. Να μας βρουν ριζικά αντίθετους τα νέα μέτρα στην Υγεία. Η προώθηση της εμπορευματοποίησης, οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, η κατάργηση των εξετάσεων και φαρμάκων θα μας αναγκάσουν να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας. Διέξοδος από την κρίση για το λαό δεν υπάρχει, αν δεν πληρώσει η πλουτοκρατία. Μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλλουμε. Ένα δρόμο έχουμε: το δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Έχουμε τη δύναμη, φτάνει να οργανωθούμε και να πάρουμε αποφάσεις.»

Τα αιτήματα που προβάλλει το ΠΑΜΕ είναι :

- Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.

- Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.

- Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

- Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ.

- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.

- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών νόμων, όπως 3863 και 3846.

- Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Μείωση 30% της τιμής στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.

- Φορολογία του κεφαλαίου με 45%

- Κατακόρυφες μειώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία.

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2011

5 σχόλια:

simos είπε...

Πάλι βόλτα μέχρι Σύνταγμα και μετά καφέ στο Θησείο; Το έχουμε βαρεθεί. Μπορεί το Γραφείο Κοινωνικού Τουρισμού του ΠΑΜΕ να βάλει πούλμαν να μας πάει εκδρομή στη Λούτσα;

Ανώνυμος είπε...

Η Απεργία μετράει όχι η πορεία. Ξυπνάατε ! δεν συμφέρει να τα βάλεις στρατιωτικά εναντίον της αστυνομίας όταν έχεις κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με την ευθύνη του κόμματος...

Ανώνυμος είπε...

προχθες που οι συριζαιοι καναν προταση για ενιαια τοποθετηση της αριστερας απεναντι στο μνημονιο ειπαν οχι οι κομπλεξες γιατι θελουν αυτοι να εχουν το πανω χερι.τωρα παλι πορεια και παλι μονοι τους.να πανε να γαμηθουν!!

Ανώνυμος είπε...

Eχετε λυσσαξει που ο κοσμος ενεργει ταξικα και συλλογικα, εχετε λυσσαξει που στις πορειες εισαστε μονοι σας προβοκατορες γιατι σας πηρε χαμπαρι ο κοσμακης.
Καποια στιγμη θα αποδεχθειτε ακομα και εσεις οτι μονο με ταξικη αλληλεγγυη ολων των εργαζομενων μπορει να υπαρξει διεξοδος.
Οταν στις πορειες θα πρεπει να χτυπησετε δικους σας ανθρωπους (πχ.μελη της οικογενειας σας) τοτε να δουμε τι σταση θα κρατησετε.
Η εξαθλιωση ειναι αυτη που οδηγει τον κοσμο να σκεφτεται ταξικα οχι το ΚΚΕ.
Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ οταν η γραμμη σου ειναι το "σε ποιον χρωσταμε" και "ποσα χρωσταμε" (ταδε εφη ΣΑΚΟΡΑΦΑ) λογικο και το ΚΚΕ να τον γραψει στα αρχιδια του.
Και συμφωνω μαζι τους γιατι δεν χρωσταω εγω,εσυ,αυτος αλλα οι κουφαλες ΛΑΤΣΗΣ,ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ,ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ,ΚΟΥΡΗΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΣΑΛΛΑΣ Κ.Ο.Κ.

πρεζα tv είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.