Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 14 ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ MOODY'S

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's δήλωσε πως μπορεί να περικόψει την σχετική διαβάθμιση 14 Βρετανικών χρηματοπιστωτικών ομίλων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Lloyds και Royal Bank of Scotland, μετά την επανεκτίμηση του επιπέδου συστημικής υποστήριξης που χρειάζονται. Οι εταιρείες που μπορεί να υποβαθμιστούν από τον Moody's περιλαμβάνουν επίσης τις: Bank of Ireland UK, Co-Operative Bank, Coventry Building Society (A3), Lloyds TSB Bank και Nationwide Building Society.


Ο Moody's πρόσθεσε σήμερα πως μπορεί να περικόψει τις διαβαθμίσεις των: Newcastle Building Society, Norwich & Peterborough Building Society (Baa2/ P-2), Nottingham Building Society και Principality Building Society (Baa2/P-2), όπως επίσης πρόσθεσε πως μπορεί να υποβαθμιστούν οι Royal Bank of Scotland, Santander UK, Skipton Building Society, West Bromwich Building Society και Yorkshire Building Society.

"Η επαναξιολόγηση δεν οδηγείται από μία επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής ισχύος του τραπεζικού συστήματος ή της κυβέρνησης" δήλωσε η Elisabeth Rudman, βασική πιστωτική αναλύτρια και υπεύθυνη του Moody's για μία σειρά βρετανικών τραπεζών. "Ξεκίνησε σαν απάντηση στις συνεχιζόμενες οδηγίες από τις Βρετανικές αρχές (Τράπεζα της Αγγλίας, FSA και υπουργείο Οικονομικών) πως οι τράπεζες που θα χρεοκοπήσουν στο μέλλον δεν πρέπει να περιμένουν κεφαλαιακές ενισχύσεις από τον δημόσιο κορβανά" πρόσθεσε.

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: