Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ … ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η χώρα «κατεβάζει ρολά», θα πάει σε στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις αν δεν εξασφαλίσουμε την 5η δόση του δανείου τον Ιούνιο, είπε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Ο υπουργός αν και ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τη συμμετοχή του εάν δεν έχει διασφαλίσεις από την Ευρώπη ότι το 2012 η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη των εταίρων της, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία σχετικά με τη 5η δόση.



Παράλληλα είπε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δήλωσε ότι θα ψηφισθεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι την ενισχυμένη των 180 βουλευτών.

Μιλώντας για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε: «όταν κλείνεις έναν οργανισμό αξιολογείς, και κάποιους μετατάσσεις και κάποιους όχι. Αυτό το έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών, το έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια άποψη, με την οποία συντάσσονται οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να απορρίψεις ότι κάποιοι δεν απορροφώνται και δεν μπορούν να παραμείνουν».

Επέμεινε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη οικονομική πολιτική και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς ενώ υπογράμμισε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού η σύνθεση της κυβέρνηση όταν κλήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη δήλωσή του ότι «εάν χρειαστούν και νέα μέτρα, σημαίνει ότι έχω αποτύχει».

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: