Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

«ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ» ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ATHENS PRIDE

Ειδικά αφιερωμένο στο ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) είναι το φετινό σύνθημα του Athens Pride 2011 «Φίλα με παντού». Στόχος των διοργανωτών είναι να ευαισθητοποιήσουν με αυτό το σύνθημα το κοινό για τα κρούσματα ομοφοβίας και λογοκρισίας απέναντι στην ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κοινότητα.
Στην ανακοίνωση των υπεύθυνων του Φεστιβάλ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Ενα βήμα έχει γίνει: και ο Δήμος Αθηναίων έθεσε κάτω από την αιγίδα του το Φεστιβάλ. Η πολιτεία εξακολουθεί όμως και κωφεύει στα αιτήματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών (LGBT) και ακυρώνει τους γάμους, δεν θεσμοθετεί ούτε καν το σύμφωνο συμβίωσης».



«Καλά κρατεί», σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές του Pride, «η θεσμική ομοφοβία: Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) επιβάλλει πρόστιμα, επειδή διεμφυλικά άτομα (τρανσέξουαλ) παρουσιάζονται στην οθόνη με σοβαρότητα. Συνεχίζει να τιμωρεί με μανία τα φιλιά μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αντίθετα, δεν επεμβαίνει ποτέ, όταν LGBT άτομα διασύρονται. Δύο χρόνια μετά τη λογοκρισία του φιλιού μεταξύ δύο ανδρών στη "Λυρική", φέτος προστέθηκαν στο ανθολόγιο της λογοκρισίας τα κανάλια MAD και MTV (λόγω και πάλι ΕΣΡ), θολώνοντας μια σκηνή, όπου δύο αγόρια φιλιούνται».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, τέλος, ότι: «Το φιλί που ανταλλάσσει αυτονόητα ένα ετερόφυλο ζευγάρι θεωρείται πρόκληση και γίνεται στόχος απαγόρευσης αν δίνεται σε άτομο του ίδιου φύλου».

Το Φεστιβάλ Athens Pride 2011 θα διεξαχθεί φέτος με χορηγό επικοινωνίας την «Ε», από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση της 4ης Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
ΕΛ.ΚΑΖ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: