Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης ολοένα και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εξαιτίας των χαμηλότερων τροφείων σε σχέση με τους ιδιωτικούς.
Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος. Με το 68% όμως των σταθμών να λειτουργούν με σοβαρότατες ελλείψεις σε παιδαγωγικό προσωπικό και στο 84% των βρεφικών και νηπιακών τμημάτων να υπάρχουν υπεράριθμα παιδιά, είναι μάλλον δύσκολο να ανταποκριθούν στη νέα αυξημένη προσέλευση.



Η αναλογία που προβλέπεται για τα βρεφικά τμήματα είναι μία παιδαγωγός προς τρία παιδιά, ενώ η πραγματική είναι μία προς επτά. Στα νηπιακά αντιστοίχως, αντί για 1 προς 12, είναι 1 προς 30. Για τους λόγους αυτούς, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, Λίτσα Καλαϊτζή, εναντιώνεται στο σχέδιο νόμου για αύξηση του ωραρίου από 37 σε 40 ώρες, από το οποίο εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, όχι όμως και οι βρεφονηπιαγωγοί. Δεν είναι τυχαίο που ακούμε κάθε λίγο ένα μίνι κραχ σε κάποιο δημοτικό σταθμό. Αντί για μόνιμο προσωπικό, προσλαβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βρεφονηπιαγωγοί. Οι περισσότεροι δε, με μεσαιωνικές εργασιακές συμβάσεις».
Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: