Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο Βέρνερ Φάιμαν απέρριψε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στην αποψινή ολομέλεια της αυστριακής βουλής.
Ο αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: "Θα σήμαινε πρόσκληση στην κερδοσκοπία. Τα υπάρχοντα χρέη θα έπρεπε να πληρωθούν σε ευρώ, το νέο νόμισμα θα υφίστατο μεγάλη υποτίμηση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, οι πολίτες θα έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, κάτι που θα προκαλούσε την κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων, με συνέπειες για τους πιστωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση"



Μιλώντας με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία ο Φάιμαν δήλωσε πως η Αυστρία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής για την Ελλάδα 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το όριο για τα αυστριακά δάνεια προς τη χώρα μας, ανέρχεται στα 2,29 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική αυστριακή συμμετοχή στο Μηχανισμό Στήριξης, μπορεί να φτάσει τα 12,24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολοκληρώνοντας ο καγκελάριος υπογράμμισε τη σημασία του ευρώ, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης θα είχε σαν αποτέλεσμα την ύφεση της αυστριακής οικονομίας κατά 5%.
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: