Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

ΣΥΡΙΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης επειδή έβαλε την υπογραφή του σε κείμενο της αντιπολίτευσης με την ονομασία «Διακήρυξη της Δαμασκού», που μιλούσε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ο Σύρος Ανουάρ Αλ Μπούνι, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο δικηγόρος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι 52 ετών, πατέρας τριών παιδιών και είχε υπογράψει το 2006 την Διακύρηξη της Δαμασκού. Αφού εξέτισε κανονικά τα 5 χρόνια που του είχαν επεβληθεί από το δικαστήριο της Συρίας, αφέθηκε ελεύθερος τονίζοντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: "Η ελευθερία μου δεν είναι πραγματικά πλήρης διότι πολλοί ακόμη κρατούνται στις φυλακές" .



Θέλοντας να πιέσει το κράτος για αλλαγές, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσε: "Η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα, που θα καθιστούσε αξιόπιστη την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σ’ εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις".

"Η Συρία βιώνει μία αποφασιστική στιγμή, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνον κάθε 200, ή 300 χρόνια. Ακόμη και σε περίπτωση που σταματήσουν τώρα οι εξεγέρσεις, είναι εμφανές πως θα επισυμβούν τεράστιες αλλαγές", τόνισε ο ίδιος.

ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: