Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Σε συνάντηση των ελλήνων Οικολόγων Πράσινων με την ηγεσία τους και σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, οι Γερμανοί Πράσινοι εξέφρασαν έντονα την συμπαράσταση τους στην Ελλάδα.
Ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων Τζεμ Οζντεμίρ σημείωσε στη τοποθέτησή του ότι:



«Στηρίζουμε τις θέσεις των ελλήνων ΟΙκολόγων Πράσινων για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Η Γερμανία έχει ωφεληθεί απ' το ευρώ και την Ευρώπη, η λύση και για τη Γερμανία είναι μια ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Ασκούμε έντονη κριτική στην κ. Μέρκελ για την προσέγγισή της στην οικονομική κρίση σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία. Χρειάζεται πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Υπάρχει κίνδυνος για τη σταθερότητα της ΕΕ από την ενίσχυση των εξτρεμιστών και των λαϊκιστικών κομμάτων. Για να το αποφύγουμε, απαιτείται δίκαιη κατανομή των βαρών. Τα αντιευρωπαϊκά κόμματα επηρεάζουν την πολιτική. Είμαστε ενάντια στον «αντιευρωπαϊκό ιό». Η οποιαδήποτε συζήτηση με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης και τα μέτρα, θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ».

Ο Ράινχαρντ Μπυτικόφερ,  επικεφαλής των Γερμανών Πράσινων ευρωβουλευτών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι Γερμανοί έχουν λάθος εικόνα για την Ελλάδα. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι το έλλειμμα της Ελλάδας έχει περιοριστεί όσο καμιάς άλλης χώρας. Τα επόμενα 10 χρόνια φαίνεται να έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Το πακέτο περικοπών ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας. Επιπλέον μέτρα, θα είναι καταστροφικά Είμαστε αντίθετοι σε περικοπές στον κοινωνικό τομέα. Παρόλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα -το πικρό φάρμακο πρέπει να το καταπιεί.

Ο κίνδυνος αδυναμίας πληρωμής του χρέους τον Ιούλιο εξακολουθεί να υφίσταται για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί Πράσινοι βλέπουν αρνητικά την ώθηση της Ελλάδας σε πτώχευσης της Ελλάδας και αποχώρηση από την ευρωζώνη. Πρέπει να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Γι΄ αυτό και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των εθνικιστικών προκαταλήψεων των Γερμανών.

Οι Πράσινοι θέλουν συνεργασία και όχι διενέξεις. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική οικονομικού συντονισμού μέσα στην ευρωζώνη. Λάθη έγιναν κι από τις χώρες που είχαν περίσσευμα. Χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και αυτό το προσφέρει το Green New Deal».

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: