Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

ΚΑΜΙΝΗΣ: ΈΚΡΥΘΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Σε κλίμα έντασης έγινε και η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, με τον Γιώργο Καμίνη να συνιστά ψυχραιμία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι: "Οι συνεδριάσεις των διαμερισματικών συμβουλίων διεξάγονται σε κλίμα έντασης".



Το θέμα του ιστορικού κέντρου της πόλης δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και μένει μετέωρο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα τεθεί οπωσδήποτε.

Οι παρατάξεις της Ανοιχτής Πόλης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρότειναν στον δήμο να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους Αγανακτισμένους πολίτες, που συγκεντρώνονται καθημερινά στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: "Αυτό που οι ίδιοι θέλουν είναι να τους αφήσουμε ήσυχους. Πρόκειται για μια υγιή εκδήλωση, αλλά δεν θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας".

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθιξαν και το θέμα των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης, καθώς και στην κατάληψη από εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του δήμου, στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η Ανοιχτή Πόλη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έθεσαν το θέμα του οικοπέδου Ράμφου, που βρίσκεται στον Αγιο Ελευθέριο Αχαρνών, ζητώντας να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να μην δοθεί στην Αρχιεπισκοπή για να κατασκευάσει τριώροφο πάρκινγκ, αλλά να γίνει παιδικός σταθμός. Η πρόεδρος του 5ου δημοτικού διαμερίσματος, δήλωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα στη δημοτική κοινότητα, προκειμένου να παρθεί απόφαση.

Ο Γιώργος Αμυράς, της Επιμένουμε Αθήνα, επανέφερε το θέμα του καφενείου του Πικιώνη στον Λουμπαρδιάρη και έλαβε την απάντηση από την αντιδήμαρχο, Σουλτάνα Σπυροπούλου, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής από τον δήμο, παρά μόνον επίβλεψη, με την υπόσχεση ότι ο δήμος θα προσπαθήσει να βρεθεί ενοικιαστής για τον χώρο.

Η Ελένη Πορτάλιου, της Ανοιχτής Πόλης, τόνισε το ζήτημα του Δημοτικού Νοσοκομείου "Ελπίς", ζητώντας να μη συγχωνευτεί με το Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Μαρία Κανελλοπούλου, της Ανοιχτής Πόλης, υπογράμμισαν ότι κάθε βράδυ στην 3η Σεπτεμβρίου και τους γύρω δρόμους πραγματοποιούνται ρατσιστικές επιθέσεις και πογκρόμ, από φασιστικές συμμορίες, που μαχαιρώνουν ανθρώπους με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: