Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο το Σάββατο και απεργία τον Ιούνιο για τα νέα μέτρα

Συλλαλητήριο για το Σάββατο 4 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, ως απάντηση στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σχεδιάζει 24ωρη απεργία για τις 21 Ιουνίου.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Παράλληλα, σε ξεχωριστές δηλώσεις του στο Reuters, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για εικοσιτετράωρη γενική απεργία που σχεδιάζει για τον Ιούνιο η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.




«Θέλουμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα, να αποτρέψουμε όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό. Θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία τον Ιούνιο», πρόσθεσε.
Η πιο πιθανή ημερομηνία για την πανελλαδική απεργία είναι η 21η Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι πολύ πιθανόν η ΓΣΕΕ να εξαγγείλει και εκείνη απεργία για την ίδια ημέρα.
Η ΓΣΕΕ είπε ότι θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΡΕΖΑ TV
24/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: