Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μεθοδεύουν εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, με τις πλάτες της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πριν από λίγες μέρες, σε κλειστή σύσκεψη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τέθηκε επιτακτικά το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, παράλληλα με το αίτημα ένταξης της Θεσσαλονίκης στις τουριστικές περιοχές.
Ισχυρίζονται ότι θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση και οι θέσεις εργασίας. Πλήρως στοιχισμένος με αυτή τη λογική είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, που πριν λίγες μέρες έδινε συγχαρητήρια στους φορείς της αγοράς καθώς, έστω και καθυστερημένα, υιοθέτησαν την πρότασή του για λειτουργία και τις Κυριακές...



Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «με το σχέδιο για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές φανερώνεται ότι μεθοδεύεται η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εμποροϋπαλλήλων». Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο, να φτιάξουν «τη δική τους ισχυρή συμμαχία της πλειοψηφίας που θα υπερασπισθεί την κυριακάτικη αργία, όχι ως φετίχ αλλά ως ανάγκη για ξεκούραση για την οικογένεια, για την αναπλήρωση της χαμένης δύναμης από την εργασία όλης της προηγούμενης εβδομάδας, για την επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων.

Αρκετά με την υποκρισία και τα ψέματά τους. Την κερδοφορία των λίγων θέλουν να διασφαλίσουν αδιαφορώντας για την επιβίωση των πολλών. Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση όλων».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε κοινό αγώνα για:

-- Ενιαίο εθνικό ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων στο ανώτερο μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα.

-- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

-- Κατάργηση όλων των νόμων των ελαστικών μορφών εργασίας.

-- Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο, με 1.400 ευρώ βασικό μισθό.

-- Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας, 1.120 ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: