Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ…ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ…

Την αναγκαιότητα παραγγελιών από τα Πολεμικά Ναυτικά άλλων χωρών προκειμένου να επιβιώσουν τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά επεσήμανε σήμερα ο υπ. Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο της Αμπού Ντάμπι Μαρ Ισκαντάρ Σάφα και τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΝΑΕ Μπούλος Χάνκας.


Στη συζήτηση, που έγινε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ )μετά την καταγγελία από τη HDW της σύμβασης για την κατασκευή άλλων δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι απαιτούνται διευκρινίσεις για την απόφαση της Κομισιόν να απαγορεύσει την ανάληψη εμπορικού χαρακτήρα εργασιών από τα ΕΝΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σάφα ενημέρωσε τον Ε.Βενιζέλο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις του με τους Γερμανούς και επανέλαβε την επιθυμία του ομίλου να παραμείνει επιχειρηματικά στα ΕΝΑΕ και την Ελλάδα γενικότερα ενώ από κοινού με τη διοίκηση των ENAE ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια το ελληνικό δημόσιο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπ. Άμυνας, τα ΕΝΑΕ κάλεσαν το ΓΕΝ και τη ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) να ελέγξουν τη διαχείριση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών» κατά το διάστημα που τα Ναυπηγεία λειτουργούν υπό την νέα διοίκησή τους, μετά την ψήφιση του νόμου 3885/2010.
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: