Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

ΣΥΡΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!!!!!

Η συριακή κυβέρνηση προσέφερε αμνηστία σε όλους εκείνους «που παραπλανήθηκαν σε παράνομες δραστηριότητες» εάν παρουσιαστούν αυτοβούλως εντός δύο εβδομάδων, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε «εκείνους που φέρουν όπλα και απειλούν την ασφάλεια της χώρας» να παραδοθούν έως τις 15 Μαΐου, με αντάλλαγμα την παροχή αμνηστίας.
Στο ανακοινωθέν του, που αναπαράχθηκε από το κρατικό πρακτορείο SANA, το υπουργείο προτρέπει συνάμα τους πολίτες να παρουσιαστούν και να προσφέρουν πληροφορίες για «παρανόμους, τρομοκράτες και τοποθεσίες όπου βρίσκονται αποθηκευμένα όπλα».
Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένως κατηγορήσει παρεισφρήσαντες ξένους, ένοπλες συμμορίες και εξτρεμιστικές οργανώσεις ως υπαίτιους για τις ταραχές που συγκλονίζουν απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα, με αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Πράκτορες της συριακής μυστικής αστυνομίας, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, συνέλαβαν την υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντιάνα Τζαουάμπρα, μία διαπρύσια επικριτή της πολιορκίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, της γενέτειράς της Νταράα, ανακοίνωσαν σήμερα συνεργάτες της.
Η 39 ετών Τζαουάμπρα συνελήφθη έξω από την κατοικία της στο προάστιο Δυτική Μέζα στη Δαμασκό, τόνισαν οι ίδιες πηγές.
ΓΒΔ

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: