Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

Μανιφέστο ΣΕΒ για εθνική συναίνεση

ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΣΕΒ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ...ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΕ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΣΥΝΑΙΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!
Δημοψήφισμα με διακύβευμα την παραμονή μας στην ευρωπαϊκή προοπτική με τους όρους και τις θυσίες που απαιτούνται ή την αποχώρηση χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων εταίρων ζήτησε χθες να διεξαχθεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατηγόρησε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, τα κόμμματα, το «πελατειακό κράτος» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, χαρακτήρισε τη κομματική συναίνεση στις σημερινές συνθήκες «καμμένο χαρτί» και ζήτησε συναίνεση εθνικής πνοής, που να αποτυπωθεί άμεσα με ένα δημοψήφισμα για την εθνική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.




Αποφάσεις
«Eφοσον το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει διέξοδο είναι αναγκαία η προσφυγή στο λαό, όχι έμμεσα με εκλογές γιατί απλώς θα αποτυπώσουν το διαφαινόμενο αδιέξοδο αλλά άμεσα με δημοψήφισμα» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος και αναρωτήθηκε αν η κοινωνική πλειοψηφία προκρίνει έναν δρόμο που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση «Αυτό είναι το βαθύτερο διακύβευμα. Αν αποτύχουμε μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς» είπε και αποκάλεσε «κόλαση» αυτό που μας περιμένει μετά.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ του δημοψηφίσματος δήλωσε ότι θα προσδώσει στην κοινωνία τη δυνατότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, να πει το μεγάλο «Ναι» ή το μεγάλο «Οχι», γνωρίζοντας τις συνέπειες που συνεπάγεται η κάθε επιλογή. Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κοινωνία θα απορρίψει μιά για πάντα την ιδεοληψία και τον καιροσκοπισμό, την ιδιοτέλεια που υπονομεύουν κάθε απόπειρα εκσγυχρονισμού της χώρας. Το κράτος των πελατών συμπαρασύρει στη χρεοκοπία του την κοινωνία των πολιτών, υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος και κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα ότι εξέθρεψε ένα πελατειακό-συντενχιακό κράτος που αρνείται να αναμορφωθεί και μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα μειωμένης προσπάθειας και μειωμένης ανταγωνιστικότητας, μαθημένη να ζει με δανεικά και όχι με τον ιδρώτα της.
«Υπήρξε κάτι σαν αναλαμπή συνείδησης πριν από ένα χρόνο όταν το σύστημα κατέρρευσε οικονομικά και ηθικά μέσα από τη δική του ασυδοσία. Δυστυχώς, όμως, η προσπάθεια δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αντιστάσεις του αναχρονισμού και του πελατειακού εθισμού αποδείχθηκαν πιο ισχυρές από τον φόβο της εθνικής κατάρρευσης» είπε.
Ανοχή
Παρ΄όλα αυτά το στοίχημα της αλλαγής δεν πρέπει να θεωρείται χαμένο, πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη ανοχή της σιωπηλής πλειοψηφίας διαψεύδοντας τους «εισαγγελείς των τηλεπαραθύρων και τις Κασσάνδρες των κομματικών μπαλκονιών, τους ανώριμους ακτιβιστές και τους ανεύθυνους λαϊκιστές που χαϊδέυουν τα αυτιά με ανέξοδες συνταγές σωτηρίας».
Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος ότι δεν ειπώθηκε στο λαό όλη η αλήθεια από την αρχή, ότι δεν εξηγήθηκε επαρκώς πόσο τραγικά δύσκολη είναι η κατάσταση και πόσο παραπλανητικά είναι τα διάφορα σενάρια για αναδιάθρωση. «Η αναδιάρθρωση όποτε και αν έλθει, όποια μορφή και αν πάρει θα είναι λύση μόνον αν πρώτα έχουμε καυτηριάσει τις πηγές δημιουργίας των ελλειμμάτων και του χρέους. Διαφορετικά η όποια αναδιάρθρωση θα ισοδυναμεί με εθνική χρεοκοπία» τόνισε και υπογράμμισε ότι η σκληρότερη αλήθεια είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε περαιτέρω μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. «Αν δεν κάνουμε χωρίς άλλη χρονοτριβή αυτά που πρέπει, μας περιμένει η κόλαση και αυτά για τα οποία μεμψιμοιρούμε σήμερα - αύριο μπορεί να μας φαίνεται παράδεισος», προσθεσε.
«Δεν έχω ασφαλώς καμία αμφιβολία ότι οι κομματικοί, μηντιακοί, οικονομικοι και ιδεολογικοί πάτρωνες της μεταπολίτευσης θα δώσουν λυσσαλέα μάχη για να καθηλώσουν τον τόπο στα μέτρα τους, γιατί προτιμούν την πτώχευση από την πρόοδο που δεν τους συμφέρει» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, εξέφρασε την πίστη του στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας εργαζόμενους, επιχειρηματίες, τη νέα γενιά και τους κάλεσε να συσστρατευτούν σε ένα δυναμικό ρεύμα υπέρ της αναγκαίας αλλαγής και να εκφραστούν μέσα από ένα δημοψήφισμα.
«Υπέρτερος κίνδυνος»
«Yπήρχε ο υπέρτερος κίνδυνος οι εταίροι μας να θεωρήσουν ότι εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και να μη θελήσουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα στήριξης προς την Eλλάδα», προειδοποίησε, χθες, από το βήμα του ΣEB, ο υπουργός Oικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως αυτόν τον κίνδυνο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην τον αναλάβει. T
ην ίδια ώρα κάλεσε τους εταίρους να εξακολουθούν να ασκούν εποικοδομητική κριτική και να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται, τονίζοντας, όμως, πως «μαγικές συνταγές υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και χωρίς σκληρές θυσίες δεν γίνονται αλλαγές». Yπεραμύνθηκε, δε, της απόφασης της κυβέρνησης να προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως με το πρόγραμμα αυτό θα μειωθεί το χρέος κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, θα δημιουργηθούν, όμως, επενδύσεις, δουλειές και καλύτερες υποδομές για τη χώρα.
Στήριξη από Ιταλία
Tη στήριξη της Iταλίας στην προσπάθεια της χώρας μας για αντιμετώπιση της κρίσης εξέφρασε ο Iταλός υπουργός Eξωτερικών Φράνκο Φρατίνι στη συνάντηση που είχε χθες στη Pώμη με το Δ. Δρούτσα.
O κ. Φρατίνι ενημερώθηκε και για το περιεχόμενο του Mεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όπως είπε ο υπουργός Eξωτερικών υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από ιταλικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στη χώρα μας στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων.
Oι κ. Φρατίνι και Δρούτσας συμφώνησαν να οργανωθούν αποστολές από την Eλλάδα για να παρουσιάσουν στις ιταλικές εταιρείες τις επενδυτικές δυνατότητες στη χώρας μας.
Μανταλένα Πίου

ΠΡΕΖΑ TV
25/05/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1) Δημοψήφισμα γίνεται για καποιο πολυ συγκεκριμρένο θέμα,αρα οπως το λεει ο προεδρος των αφεντικών ειναι ηξ υπαρχής ακυρο
2) Αλλα βεβαια κρυβεται απο πισω η επιθυμια των αφεντικών για μια νομιμη αοριστης διαρκειας δικτατοια τους,που να καλυφθεί απο ενα τετοιο δημοψηφισμα -απάτη...