Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Η ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Την διακοπή των επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA στο έδαφος του Πακιστάν με στόχο στελέχη της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν και την σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για την αμερικανική επιδρομή στην διάρκεια της οποίας εξοντώθηκε ο μπιν Λάντεν απαιτεί η Βουλή της χώρας.
Στην απόφασή της, όπου χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτες» τις εν λόγω επιδρομές, κατέληξε η Πακιστανική Βουλή μετά από 10ωρη συνεδρίαση.



«Αυτές οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων πρέπει να σταματήσουν. . . Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα όφειλε να εξετάσει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, περιλαμβανομένης της ακύρωσης των αδειών διέλευσης που έχουν δοθεί στο NATO» ώστε να μεταφέρει εφόδια, καύσιμα και άνδρες στο Αφγανιστάν, αναφέρει η απόφαση της βουλής.

Η Βουλή κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να «ονομάσει μια ανεξάρτητη επιτροπή (έρευνας) για την επιχείρηση εξόντωσης του μπιν Λάντεν από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, και να λάβει τα αναγκαία μέτρα διασφάλισης ότι δε θα επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός».

Σημειώνεται πως οι επιδρομές της CIA με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών άρχισαν το 2004 και εντάθηκαν θεαματικά μετά το 2008. Το 2010 έγιναν τουλάχιστον 100 επιδρομές με πάνω από 670 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αμάχων.

Προ ημερών, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι υποστήριξε ότι για να είναι αποτελεσματικές οι επιδρομές αυτές θα έπρεπε να τεθούν υπό την επίβλεψη των Πακιστανικών αρχών .
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: