Σάββατο, Μαΐου 07, 2011

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΑΡΝΤΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ Η ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του Πακιστάν πρέπει είτε να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς κανένα εμπόδιο σε πακιστανικό έδαφος και να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ή να παραιτηθούν, εκτίμησε σήμερα η αντιπολίτευση.
"Αυτή η επιχείρηση ποδοπάτησε την τιμή και την υπόληψή μας και ο πρόεδρος (Ασίφ Αλί Ζαρντάρι) και ο πρωθυπουργός (Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι) πρέπει είτε να δώσουν εξηγήσεις είτε να παραιτηθούν", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σόντρι Νίσαρ Αλι, επικεφαλής στην εθνοσυνέλευση του κυριότερου κόμματος της αντιπολιτευσης Μουσουλμανική Ενωση του Πακιστάν-Ναουάζ (PML-N).


"Η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή και φαίνεται ότι κανείς δεν απαντά στην προπαγάνδα που αμαυρώνει την εικόνα του Πακιστάν", συνέχισε ο Νίσαρ Αλι επισημαίνοντας ότι οι Πακιστανοί δεν αισθάνονται "πλέον ασφαλείς" στη χώρα τους έπειτα από μία τέτοια "παραβίαση" του εδάφους τους.
Οσον αφορά τις υποψίες που έχουν εκφράσει οι ΗΠΑ ότι κάποιοι πακιστανοί στρατιωτικοί ή μέλη των μυστικών υπηρεσιών γνώριζαν ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε στην Αμπονταμπάντ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν ο Νίσαρ Αλι υπογράμμισε: "Οσοι είναι υπεύθυνοι πρέπει να το παραδεχθούν και να παραιτηθούν".
Ε.Μ.
ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: