Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΙΝΔΙΑ: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ «ΤΙΜΗΣ»

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε βάρος όλων όσων καταδικάζονται για την διάπραξη «εγκλημάτων τιμής», σύμφωνα με δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας The Hindu.
«Είναι καιρός να εκριζώσουμε αυτές τις βάρβαρες, φεουδαλικές πρακτικές που δυσφημούν το έθνος μας», ανέφερε το δικαστήριο, στην απόφασή του με την οποία επικύρωσε την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος σκότωσε την κόρη του σ' ένα τέτοιο έγκλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα.



Στην Ινδία η θανατική ποινή επιβάλλεται μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ωστόσο τα εγκλήματα τιμής αντιμετωπίζονται ως φόνοι και τιμωρούνται στις περισσότερες πτώσεις με την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο ανέφερε πως κατά την άποψη των μελών του τα «εγκλήματα τιμής» υπεισέρχονται στην κατηγορία των «σπανιότερων των σπανίων περιπτώσεων» στις οποίες θα έπρεπε να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών.

«Αυτό είναι απαραίτητο για την αποτροπή τέτοιων εξοργιστικών, απολίτιστων συμπεριφορών. Όλα τα άτομα που σχεδιάζουν να διαπράξουν ‘εγκλήματα τιμής’ θα όφειλαν να ξέρουν ότι τους περιμένουν οι αγχόνες», ανέφερε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- άνδρες και γυναίκες εξοστρακίζονται ή δολοφονούνται κάθε χρόνο διότι αψηφούν τις παραδόσεις των κοινωνικών τους τάξεων και του εθιμικού οικογενειακού δικαίου, ειδικά στις βόρειες πολιτείες Χαριάνα και Ούταρ Πραντές.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: