Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕΛΩΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ" ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ

Σοκ και δέος στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εκτός ορίων κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η πρωτοφανής ρατσιστική βία, σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου αστυνομική αυθαιρεσία, πυροδοτούν καταστάσεις μέχρι σήμερα άγνωστες στους πολίτες.Η αφορμή για να μετατραπεί το απόγευμα της Πέμπτης, η περιοχή της πλατείας Βικτωρίας σε πεδίο ξενόφοβης μανίας και ρατσιστικού μίσους, ήταν το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε χθες για την μνήμη του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.

Η στυγερή δολοφονία του ανυποψίαστου άνδρα που επρόκειτο να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη σύζυγό του, έδωσε την αφορμή σε ομάδες ακροδεξιών να εξαπολύσουν άγριες επιθέσεις κατά μεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας, την ίδια ώρα που ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαρύτατα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τα ΜΑΤ, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Νίκαιας. Την Παρασκευή, εκδόθηκε νέα ιατρική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι έχουν αποφευχθεί οι επικίνδυνες περιπλοκές.

Η οδός Γ΄ Σεπτεμβρίου, εκεί που δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης, μετατράπηκε σε πεδίο ακραίας πόλωσης, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Εκατοντάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και από διάφορες συνοικίες της Αθήνας, έφτασαν το απόγευμα στη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, για να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη του άτυχου άνδρα.Η ανησυχία ότι η τελετή θα μετατραπεί σε εκδήλωση επίδειξης ακροδεξιάς δύναμης επιβεβαιώθηκε.

Πογκρόμ κατά μεταναστών

Επί ώρα, οι δρόμοι του κέντρου έγιναν θέατρο ρατσιστικού μίσους, με τους ακροδεξιούς να καταδιώκουν μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

Λίγη ώρα μετά το τρισάγιο και αφού το πλήθος έψαλε αρκετές φορές τον Εθνικό Υμνο, άρχισε χωρίς δεύτερη σκέψη να επαναλαμβάνει τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν δεκάδες μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία είχαν παρεισφρήσει στην εκδήλωση μνήμης. Αρκετοί νεαροί με ντουντούκες στο χέρι προσπαθούσαν να μεταφέρουν το κλίμα πόλωσης στο πλήθος.

Στον ίδιο ρυθμό, πραγματοποιήθηκε και η πορεία, η οποία ξεκίνησε από τη Γ΄Σεπτεμβρίου, διέσχισε την Ομόνοια για να καταλήξει στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το δημαρχείο Αθηναίων.


Τους προειδοποιούσαν

Σε πολλά σημεία, έγιναν δεκάδες επιθέσεις κατά μεταναστών που έτυχε να περνούν, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που περαστικοί προσπαθούσαν να προειδοποιήσουν τους αλλοδαπούς να φύγουν από το...πεδίο βολής των ακροδεξιών. Μάλιστα έξω από το δημαρχείο πετάχθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, τον οποίο οι αστυνομικοί έσβησαν αμέσως χωρίς να σημειωθούν ζημιές.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στη βίλα «Αμαλία», που τελεί υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων από τον ακροδεξιό χώρο επιτέθηκαν στους καταληψίες του κτιρίου με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές 48 ακροδεξιών.

Τραυματισμοί και προσαγωγές

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν, τραυματισμένους από μαχαίρια και ξύλα, δεκαεπτά αλλοδαπούς και δυο Ελληνες, από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» και στην Πολυκλινική Αθηνών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς , οι τραυματίες έφεραν τραύματα από ξυλοδαρμό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Από τους 19 τραυματίες, ένας παρέμεινε τη νύχτα της Πέμπτης στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές από την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Και συσκέψεις

Στη σκιά των βίαιων συγκρούσεων διαδηλωτών - αστυνομίας στις διαδηλώσεις της Τετάρτης, αλλά και των επεισοδίων βίας που πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε σήμερα σύσκεψη με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επιτελείς τους, καθώς και την ηγεσία της ΕΥΠ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ΧΑ δεν εχει δικαιωμα να παριστανει την αστυνομια..αφου ομως η αστυνομια και το κρατος δεν κανουν την δουλεια τους και δεν απελαυνουν τους παραρανομους φυσικο και επομενο αυτο το κενο να το εκμεταλλευτει η χρυση αυγη για το δικο της μικροπολιτικο συμφερον..οπου δεν υπαρχει κρατος ερχεται το παρακρατος..ακομα καλα ειμαστε φοβαμε στο μελλον μην εχουμε μαζικους ξεσηκωμουε λαθρο με πολιτικα καθοδηγουμενα απεξω αιτηματα..

Ανώνυμος είπε...

11:29 Δεν ξέρεις ότι οι Αναρχοφασίστες χρησιμοποιούν τους λαθροματανάστες σαν μισθοφορικό στρατό? Οπότε περίμενε την συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

11:35 πμ το ξερω.. αλλα και η λυση δεν ειναι η "πολιτοφυλακη" της ΧΑ..ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΧΙ Η ΧΑ..το πρωτοσελλιδο του ριζοσπαστη που γραφει το ιδιο που εγραψα εγω στο 11:29 πμ αρχησαν τα κουμμουνια να ξυπνανε μπρος στην λαικη κατακραυγη για την εγγληματικοτητα.."ΚΚΕ: Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που έχουν και την πρώτη ευθύνη

Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ακροδεξιών ομάδων και «μπράβων», που παριστάνουν τους προστάτες της «τάξης», μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας.
Οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων.
Απ' αυτή την κατάσταση επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης." βεβαια το 80 τοις εκατο των κυκλωματων ανηκουν στους ξενους οποτε ποσο ρεαλιστικο ειναι η συνεργασια "ελληνων και μεταναστων" δεν ξερω..παντως το οτι παραδεχονται μετα απο τοσο καιρο οτι υπαρχει θεμα κατι ειναι και αυτο...

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν υπάρχει κράτος και οι Αναρχοφασίστες το γλεντάνε η πολιτοφυλακή της Χ.Α είναι το αποτέλεσμα, και όπως το πάνε θα τους βάλουν και στην βουλή!

Ανώνυμος είπε...

12:05 μμ ετσι μπραβο!! αυτοι που δηθεν φωναζουν κατα του φασισμου και υπερ των λαθρομεταναστων με τις πραξεις τους θα στρεψουν τον κοσμο στην ΧΑ και στο τελος θα μας φερουν τον φασισμο..απο 0,5 που ηταν το ποσοστο της ΧΑ το 2009 τωρα φτανει στις δημοσκοπισεις στο 2 τοις εκατο..η δημοκρατικη πλητεια να σοβαρευτει να εφαρμοσει τον νομο προς ολους γιατι βλεπω να γινομαστε κοσσοβο σε λιγα χρονια..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς!!!!!

Ανώνυμος είπε...

απλά ντρόπη σε όλους τους απο επάνω , αν δεν έιστε φασίστες που παίζουν παιχνιδάκια τότε απλά δεν έχουμε ελπίδα ως λαός. είμαστε μνημείο βλακείας και παραπληροφόρησης

Ανώνυμος είπε...

12:50 μμ ενω αμα κατσουμε και μας σφαξουν σαν κοτοπουλα χωρις καν μια λεκτικη διαμαρτυρια τοτε θα εχουμε "ελπιδα" να παμε πιο συντομα στον παραδεισο..

Ανώνυμος είπε...

Είχαν στις τσέπες τους 289 μαχαίρια

Δημοσίευση 14/05/2011 13:11 Ανανέωση 14/05/2011 13:12

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής άνδρες της αστυνομίας. Τέσσερις αλλοδαποί στη Μεγάλη Παναγιά του νομού Χαλκιδικής έκρυβαν 289 μαχαίρια, διαφόρων μεγεθών και τύπων, τα οποία είχαν σκοπό να πουλήσουν. Ωστόσο, τα σχέδιά τους έπεσαν έξω καθώς οι άνδρες της αστυνομίας του πέρασαν χειροπέδες.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/50950/eichan-stis-tsepes-toys-289-machairia

Ανώνυμος είπε...

'Παιχνίδια' είναι όλα αυτά ρε μάγκες. Επίτηδες τα επιτρέπουν για να πλακωνόμαστε μεταξύ μας. Ολυμπιακοί - Παναθηναϊκοι, Έλληνες - ξένοι, δημοσιοι υπ. - ιδιωτικοί. Μια ημέρα βγαίνουν στους δρόμους οι μεν, την αλλη οι δε, ποτέ όμως όλοι μαζί...Επίτηδες λοιπόν τα αφήνουν για να εκτονωνόμαστε πάνω μας. Γιατί εαν ενωθούμε και συνειδητοποιήσουμε το πραγματικό πρόβλημα, τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε, και το ξέρουν...Μένει απλά να δούμε πόσο θα μας πάρει για να το καταλάβουμε....

Ανώνυμος είπε...

re καραγκιοζηδες φασιστες που πατε να εκμεταλευτητε το θανατο ενος αθωου για να κανετε τις παπαριες σας η γυναικα του παλικαριου που σκοτωθηκε μεταναστρια ηταν απο την ιταλια κι αυτη..το ξερατε αυτο?
εχω την εντυπωση οτι αν τη δειτε στο δρομο επειδη ουτε καν τη ξερετε θα τη πλακωσετε κι αυτη..κολοζωα ουστ..
παντως αν δεν ειναι ραδιο αρβυλα η ειδηση οτι εστειλε πισω τα λουλουδια στο μιζαλολιακο 100000000 μπραβο στη γυναικα θελει πολλα αρχιδια κατι που δεν εχετε εσεις..
αα κ στην επομενη εξορμηση σας για να καθαρισετε την αθηνα αφηστε τους πακιστανους κ αντε αν εχετε αρχιδια να πλακωθητε με σομαλους νιγιριανους αφρικανους...αλλα που τσαμπα μαγκες ειστε δε σας περνει εκει..ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

4:13 Οχι απλά ψέμα είναι,ρεζίλι των σκυλιών γίνατε!

Ανώνυμος είπε...

“Aν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη… και δεν τον είχαν σφάξει σαν τραγί κάτι λαθρομετανάστες…


…αλλά τον είχε σκοτώσει ένας αστυνομικός θα είχε καεί όλη η Ελλάδα.” • Θα είχαν βγάλει πύρινους λόγους όλοι οι κουλτουριάρηδες και οι αριστεροί για την αξία της ανθρώπινης ζωής. • Θα είχε κάνει δακρύβρεχτες εκπομπές ο τιμητής των αδικημένων Λαζόπουλος…

• Θα είχαμε πάθει… πλύση εγκεφάλου από τις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών εκπομπών σε ειδήσεις, talkshow και αφιερώματα (τύπου Τσίμα και Θοδωράκη) για το δυνάστη αστικό σύστημα.

• Θα είχε “αγιοποιηθεί” ο νεκρός και θα είχε “δαιμονοποιηθεί” ο δολοφόνος.

• Θα είχε αλλάξει όνομα ο δρόμος που έγινε το γεγονός.

• Θα είχαν κλείσει σχολεία.

• Θα είχαν πετροβοληθεί αστυνομικά τμήματα.

Τώρα, τα σκεπάζει όλα η σιωπή και όποιος τολμήσει να πει κάτι κηλιδώνεται ως ακροδεξιός και ρατσιστής. Θύματα όπως ο Μανώλης, η Αγγελική, η Παρασκευή, ο Επαμεινώνδας, αλλά και το αγέννητο παιδί της Αγγελικής έχουν την “ατυχία” να μην είχαν πεθάνει κάτω από τη σημαία της Αριστεράς. Αλλιώς Μανώλη, Αγγελική, Παρασκευή και Νώντα θα ήσασταν ήρωες, δρόμοι, πλατείες, τραγούδια, σύμβολα, συνθήματα. Τώρα είστε απλώς ένα κεράκι στη μνήμη των ταλαίπωρων ανθρώπων που σας αγαπούσαν και που θα τους λείπετε για πάντα, τόσο πολύ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....
ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΩΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...
ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ....
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ...ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΠΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

8:21 έχεις δίκιο, μόνο που το αβγό του φιδιού έχει όνομα και λέγετε ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

8:21 μμ εχεις δικιο..για καποιους δηθεν προοδευτικους η ανθρωπινη ζωη εχει αξια μονο οταν αφαιρειται απο κακους και ανευθυνους μπατσους,οταν αφαιρειται απο λαθρομεταναστες-που ειναι και η συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων-τοτε πρεπει να κανουμε μουγκα για να μη μας πουν οι λαλακιδες και οι πρεζακιδες φασιστες...ε..πειτε μας..στα παλια μας τα παπουτσια..καλυτερα "φασιστες" και ζωντανοι παρα "προοδευτικοι" και μακαριτες..

Ανώνυμος είπε...

Οσοι δεν συμφωνουν με την τακτικη
των "Φασιστομουτρων" μπορουν να
προτεινουν λυσεις για την
γκετοποιηση του κεντρου της
Αθηνας. Ισως θα μπορουσαν να
τακτοποιουν τους αθωους
λαθρομεταναστες προσφεροντας τους
χαρτζιλικι και φιλοξενια στα
σπιτια τους.