Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο στο θέμα της κυβερνητικής αρρυθμίας, όσο και στο καυτό ζήτημα του χρέους.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναζητά απάντηση στα αλλεπάλληλα κρούσματα παραφωνίας υπουργών, που δεν έχουν βρει ακόμη κοινή γραμμή πλεύσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Νωρίτερα, ο Γ.Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.



Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός µε τις θέσεις που θα λάβει στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο θα ζητήσει από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν:
• Αν µετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, επαναλαµβάνοντας το γνωστό «θα προχωρήσω µε όσους θέλουν».
• Αν αντιλαµβάνονται ότι οι ιστορικές στιγµές που περνά η πατρίδα και η παράταξη απαγορεύουν προσωπικές στρατηγικές.
• Αν έχουν την αίσθηση των επιπτώσεων αυτών που λένε δηµόσια.
• Αν καταλαβαίνουν ότι δεν µπορεί να ζητά η κυβέρνηση απότους πολίτες να παραµείνουν ψύχραιµοι και οι ίδιοι να µην είναι νηφάλιοι, αλλά να λειτουργούν παρορµητικά και µε βάση τις φιλοδοξίες που έχει ο καθένας.

«Ή όλοι µαζί ή θα προχωρήσω µε όσους θέλουν να βοηθήσουν. Όσοι δεν µπορούν θα µείνουν πίσω», αναµένεται να τονίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως κατά την πιο κρίσιµη εσωτερική διαδικασία της κυβέρνησης.

Χθες ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αναστολή. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα».

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα το μεσημέρι, θα γίνει στον απόηχο της συνάντησης του Λουξεμβούργου και των πληροφοριών για αναζήτηση νέας βοήθειας για την περίοδο 2012-2013.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: