Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ;

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ατζέντας προκειμένου να αντληθούν κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν προτεραιότητα», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Τώρα είναι στην κορυφή της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης. Τα σχέδιό μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη. Θα το εγκρίνουμε σύντομα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

«Την εβδομάδα αυτή, η συζήτηση άγγιξε σχεδόν την υστερία. Δεν προήλθε από εμάς, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση: η απόφαση ελήφθη, είναι προς το συμφέρον όλων, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμά της. Εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Αυτές οι δυο επιλογές δεν υπάρχουν, θα δημιουργούσαν υπερβολικά προβλήματα, όχι μόνο σε μας, αλλά στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός είπε ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2012, θα χρειαστεί νέα βοήθεια.

«Όλοι νόμιζαν ότι το 2012 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στις αγορές. Τώρα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των υψηλών spread αυτό δεν θα καταστεί δυνατόν και, κατά συνέπεια, θα χρειαστούμε νέα βοήθειεα. Εγώ ελπίζω αυτό να μην συμβεί, ότι θα μπορέσουμε, μερικώς τουλάχιστον, να βγούμε στις αγορές, από τη στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα. Θα δούμε: δεν αποφασίζουμε εμείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές», όπως είπε.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι κάποιες χώρες έχουν επισημάνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσφέρει εγγυήσεις για τα τα δάνεια που παίρνει, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι σαφές τι σημαίνει στην πράξη. «Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο που είναι πολύ ευαίσθητο για εμάς. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση είναι σχεδόν προσβολή. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση», τόνισε.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Ιταλού Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι «άκουσε μόνο εξαιρετικά πράγματα για τον Ντράγκι. Οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να τον στηρίξει».

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουλάνε ολόκληρη την Ελλάδα οι μαριονέτες των ξένων συμφερόντων...
Όλοι τους πρέπει να στηθούν στο απόσπασμα για εσχάτη προδοσία για το ξεπούλημα της Ελλάδας και δήμευση της περιουσίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Όλο λέει ότι θα ιδιωτικοποιήσει και τίποτα δεν κάνει. Αν δεν είναι ικανός να περάσει στις πράξεις, ας μην μας τα ζαλίζει με τα λόγια. Εκτός αν το κάνει γιά να βρουν δουλειά οι φίλοι σαν τον 12:50.