Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΚΛΟΠΗ ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ…ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ;

Πάει σύννεφο η κλεψιά... στη βενζίνη με την πρακτική των πειραγμένων αντλιών. Χθες κι άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων εντοπίστηκε να κλέβει «ηλεκτρονικά» τους οδηγούς ΙΧ, οι οποίοι έπεφταν θύματα αισχροκέρδειας όταν γέμιζαν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.Πιο συγκεκριμένα, το βενζινάδικο είναι στο Μοσχάτο, στην οδό Πειραιώς και κλιμάκιο ελέγχου της διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία βρήκε τέσσερις παρεμβατικούς μηχανισμούς σε ισάριθμες αντλίες αμόλυβδης.


Οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου τους ενεργοποιούσαν από απόσταση και με τον τρόπο αυτό αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, εξαπατώντας τους καταναλωτές. Πλήρωναν για συγκεκριμένη ποσότητα βενζίνης αλλά το ρεζερβουάρ γέμιζε με λιγότερη.

Από τον περασμένο Απρίλιο του 2010 έχουν συλληφθεί έξι παραβάτες (μαζί με τον συγκεκριμένο στην οδό Πειραιώς).

Το εντυπωσιακό και συνάμα ανησυχητικό είναι, όπως αναφέρει στο «Εθνος» πηγή της γενικής γραμματείας Εμπορίου, πως σε κάθε μία από τις έξι περιπτώσεις εντοπίστηκε διαφορετικός τρόπος «κλοπής» των οδηγών. Αλλού υπήρχαν καλωδιώσεις, αλλού βρέθηκαν μικροτσίπ κ.ο.κ. Οι δύο από τους έξι παραβάτες τιμωρήθηκαν με βάση το νέο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο. Στον έναν αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας και στον άλλο του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 302.000 ευρώ.

Ο χθεσινός παραβάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αντιμετωπίσει την ποινή του «λουκέτου» στην επιχείρησή του. Το κλιμάκιο της διεύθυνσης Μετρολογίας συνέταξε χθες την έκθεση ελέγχου και σήμερα αναμένεται να αποσταλεί στον περιφερειάρχη προκειμένου εκείνος να αποφασίσει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του βενζινάδικου.

Ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας τόνισε σε δηλώσεις του:

«Οι προβλεπόμενες ποινές είναι αυστηρότατες βάσει της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίσαμε στη Βουλή: Οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, ποινικές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι περιμένουν οδυνηρές εκπλήξεις τους παρανομούντες, όπως και έγινε. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά σε εργάσιμες και μη εργάσιμες ημέρες. Τυχόν άλλοι... επίδοξοι παρανομούντες θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν το αποτολμήσουν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: