Δευτέρα, Μαΐου 09, 2011

«NΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DIE WELT

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η συμμετοχή και των ιδιωτών επενδυτών σε περίπτωση νέου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt.
Επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως η επιδίωξη είναι "η Αθήνα να διαπραγματευτεί με τους επενδυτές μία εθελοντική επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους". Προσθέτει, εντούτοις, πως η γερμανική αυτή άποψη δεν βρίσκει ανταπόκριση στην Ευρώπη.



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στους κύκλους του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ επικρατεί προβληματισμός, αφού "όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι υποχωρεί η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, είναι και σκεπτικοί, αν έχουν νόημα νέες υποσχέσεις περικοπών, όταν δεν έχουν υλοποιηθεί καν οι παλιές".

Όσον αφορά τις σχετικές επιδιώξεις της Ελλάδας, η εφημερίδα Die Welt τονίζει πως εκτός από τη μείωση των επιτοκίων για τη βοήθεια η χώρα ζητά και χαλάρωση του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας, διότι επιβαρύνει υπερβολικά την ανάπτυξη της οικονομίας. Για τον σκοπό αυτό, "η Αθήνα ζητά παράταση δύο ετών για το στόχο μείωσης ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ", ο οποίος βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να υλοποιηθεί το 2014.

Στο ζήτημα αυτό, πάντως, οι απόψεις των Ευρωπαίων εταίρων "διίστανται έντονα", υπογραμμίζει η εφημερίδα.
 
ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: