Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ SIEMENS

Την ανάθεση της νομικής εκπροσώπησης της χώρας μας στην υπόθεση της Siemens, στο διεθνές νομικό γραφείο Hogan Lowells LLP,το οποίο θα αναλάβει τη συγκρότηση των αξιώσεων της χώρας έναντι της γερμανικής εταιρείας, γνωστοποίησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.


Ο υπ. Επικρατείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε ότι στόχος είναι η απόδοση των ευθυνών, όπου υπάρχουν, και μια επιταγή από τη γερμανική εταιρεία για τα δημόσια ταμεία.Επεσήμανε ότι το ποσό των 2 εκατ. ευρώ που αναφέρονται, στο πόρισμα της εξεταστικής, ως ζημία του Δημοσίου από τις συμβάσεις με τη Siemens, δεν έχει τεκμηριωθεί νομικά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιδιωχθεί δικαστικά, δικαιολογώντας έτσι την ανάθεση στο διεθνές νομικό γραφείο.

Ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για σκανδαλώδη καθυστέρηση στη συζήτηση κατ’ αρχήν του πορίσματος, αλλά και στη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής και υπογράμμισε ότι δεν αρκεί μια επιταγή αλλά ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των υπευθύνων.

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: