Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

SONY: ΟΙ «ANONYMOUS» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΕΠΙΘΕΣΗ

Στη διεθνή διαδικτυακή κολεκτίβα «Anonymous» επέρριψε η Sony την ευθύνη για την κλοπή από χάκερς των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 100 εκατ. πελατών της.
Σε επιστολή του προς το αμερικανικό Κογκρέσο, με την οποία υπερασπίζεται την πολιτική ασφαλείας του, ο ιαπωνικός όμιλος υποστήριξε ότι η επίθεση των χάκερ σημειώθηκε την ίδια στιγμή που το σύστημα αντιμετώπιζε μια επίθεση τύπου DDoS (distributed denial-of-service attack).



Πρόκειται για μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρύτατα τα τελευταία χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε δεκάδες επιθέσεις προς μεμονωμένους διαδικτυακούς κόμβους και δημιουργεί τεχνητή αύξηση επισκέψεων στα site-στόχους με αποτέλεσμα αυτά να καταρρέουν.

Από την πλευρά τους οι "Anonymous" αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κλοπή των δεδομένων, ωστόσο η Sony υποστηρίζει πως αποτέλεσε στόχο για τους "Anonymous" επειδή προσέφυγε στα δικαστήρια κατά χάκερ στο Σαν Φρανσίσκο.

Σημείωσε όμως ότι αν και οι δύο κυβερνο-επιθέσεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι χάκερς συνεργάστηκαν.

Όπως ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος την Κυριακή εντόπισε ένα αρχείο που είχε "φυτευτεί" σε έναν από τους σέρβερ της, που έφερε την ονομασία "Anonymous" και ανέφερε τη φράση "We are legion (Είμαστε λεγεώνα)", που χρησιμοποιείται από τη διαδικτυακή κολεκτίβα.

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: