Παρασκευή, Μαΐου 20, 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου για το θέμα των μεταναστών σε κοινή εκπομπή που συνδιοργάνωσαν τα αθηναϊκά ραδιόφωνα εναντίον της εγκληματικότητας, ο ίδιος έστειλε στην «Ε» την παρακάτω επιστολή.

Την παραθέτουμε ως έχει:

«Για να προλάβω περαιτέρω παρεξηγήσεις, επαναλαμβάνω ό,τι είπα στον ραδιοφωνικό μαραθώνιο της Τετάρτης, κάπως πιο συμπυκνωμένα εδώ.

Να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, διότι το εφιαλτικό πρόβλημά μας τώρα, χειρότερο απ' την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα, είναι ο τρόμος των πολιτών. Οπου και να διαμένουμε, διασχίζουμε την Αθήνα δύο φορές τη μέρα για δουλειές, μετά φόβου Θεού και με κλειστά τα τζάμια. Προχθές μαχαίρωσαν τον βοηθό μου.

Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε μισοαφημένα νησιά ή χωριά, για να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Κι όταν επιτέλους δεήσει η Ευρώπη να σχεδιάσει κοινή πολιτική για τους μετανάστες και φύγουν οι άνθρωποι, τότε οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε χωριά και νησιά μας, θα 'χουν το σπιτάκι τους συντηρημένο κι απ' έξω κανένα αμπέλι ή χωράφι καλλιεργημένο.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ "μισοαφημένα νησιά ή χωριά" -ΕΞΟΡΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΎΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Η Ε.Ε Ή Ο ΟΗΕ ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Τα εξαρτημένα άτομα είναι άλλο. Πρέπει να φύγουν απ' το κέντρο και να φιλοξενηθούν σε κέντρα απεξάρτησης -χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα- μακριά απ' τις πιάτσες, όπου να μην είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση των εμπόρων ναρκωτικών. Διότι πρέπει να αστυνομεύονται οι έμποροι και όχι οι εξαρτημένοι, για τους οποίους πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι είναι δικά μας παιδιά.

ΕΞΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ...ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...

ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΈΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...


Να καθαριστεί το Ιστορικό Κέντρο, που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, το Θέατρο, η Φιλοσοφία και η ίδια η Ευρώπη. Και τώρα είναι ανθρώπινη χωματερή, κρανίου τόπος, έτσι θα το αφήσουμε; Περιμένοντας την Ευρώπη; Να καθαριστεί λοιπόν και τότε πια να κατοικηθεί με χαμηλό επιδοτούμενο ενοίκιο από νέα ζευγάρια, να ζωντανέψουμε.

Πιθανόν υπάρχουν κι άλλες, καλύτερες λύσεις απ' αυτές που ανέφερα. Θα μ' ενδιέφερε πολύ να τις ακούσω.

Αντ' αυτού, ακούω έναν αντίλογο από τα blogs και από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο για μια λύση, να γίνει ένας διάλογος, να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, αλλά ενδιαφέρεται μάλλον να στήσει ένα θέαμα καβγατζίδικο, με ειρωνείες, εξυπνάδες και διαστρεβλώσεις. Πότε είπα εγώ για ξερονήσια και εξορίες; Ξερονήσι είναι τώρα το κέντρο της Αθήνας. Σε άθλια γκέτο, στοιβαγμένοι ζουν αυτοί οι δυστυχείς.

Το σχέδιο της κυβέρνησης να τους πάει σε περιφραγμένα στρατόπεδα τούς φαίνεται καλύτερο;

Μου κάνει εντύπωση αυτή η καινούργια λογοκρισία διά της διαστρεβλώσεως, γιατί είναι πολύ πιο εφιαλτική και περίπλοκη απ' αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Στοχοποιούνται πλέον άνθρωποι. Από πού προέρχεται άραγε αυτό; Προέρχεται πάλι από τον πανικό και τον φόβο αρκετών ανθρώπων δίπλα μας, που ταυτοχρόνως, όμως, δεν θέλουν να χάσουν τις ψευδαισθήσεις τους και μες στη βαθιά απογοήτευσή τους κατασκευάζουν εχθρούς.

Κι ύστερα πάλι αυτοί οι ίδιοι αναρωτιούνται: "Μα γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;"».

ΠΟΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΡΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕ GROOPY ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ;;;
ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ BLOGS ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ  ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ....ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...
-ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ-
...ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ...ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ...Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ,ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ;ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ...;;;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΤΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ...



ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2011

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kke eisai?
giati krazeis etsi?
ti komplex exeis?

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΡΕΨΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Η απάντησή σου είναι απάντηση 12χρονου παιδιού.

Ανώνυμος είπε...

H λαθρομετανάστευση ξανάφερε την λέπρα - 400 κρούσματα στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
20-05-2011 20:24:06

Η εξαφανισμένη από την Ελλάδα ασθένεια της λέπρας επιστρέφει δριμύτερη μέσω των λαθρομεταναστών και ήδη η χώρα "μετράει" 400 κρούσματα. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τέσσερα κρούσματα λέπρας έχουν κινητοποιήσει την τελευταία εβδομάδα τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Δεδομένου ότι στη χώρα μας ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατέγραφε ένα κρούσμα ανά πενταετία, ο… μαζικός αριθμός των κρουσμάτων που ανέκυψαν έχει σημάνει συναγερμό.

Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν αμέσως μόλις πιστοποίησαν την μολυσματική μεταδοτική ασθένεια το περιβάλλον, συγγενικό και φιλικό, της οικογένειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ειδικής εξέτασης στους μαθητές του σχολείου ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν άλλα κρούσματα.
Στο μικροσκόπιο οι ασθενείς και το περιβάλλον τους

Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά.
Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η οικογένεια, που κατάγεται από αλλοδαπή χώρα, αλλά διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους.

Επί του παρόντος οι γονείς και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο καθώς η ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου είναι πολύμηνη και δεν απαιτείται να γίνεται σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο θα επιστρέφουν για να επαναλαμβάνονται οι σχετικές εξετάσεις που θα δείχνουν την πορεία του βάκιλλου στον οργανισμό τους.

Πολύμηνη θεραπεία, πολυετής η παρακολούθηση

Η θεραπεία των λεπρών περιλαμβάνει διάφορα αντιβιοτικά που πρέπει να λαμβάνονται για μερικά χρόνια όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον τρόπο ζωής τους, χωρίς περιορισμό. Απαιτείται όμως εξέταση των ιδίων καθώς και των οικείων τους κάθε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χανσενικών, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 400 χανσενικοί ασθενείς (έπασχαν από λέπρα ), οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί. Την τελευταία 20ετία καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα κρούσματα που αφορούσαν αλλοδαπούς, και κυρίως στην Αττική.

Κίνδυνος εξ Ανατολών

Η νόσος του Χάνσεν έχει εξαλειφθεί μεν στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να απειλεί την χώρα… εξ ανατολών. Η συχνότητα εμφάνισης της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους υγειονομικούς φορείς της Γηραιάς ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τέσσερα κρούσματα λέπρας ανά 100.000 πληθυσμού, αριθμός που θεωρείται υψηλός δεδομένου ότι σήμερα το φαρμακευτικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της λέπρας είναι εξαιρετικά ενισχυμένο και οδηγεί πάντοτε στην αντιμετώπισή της.

Τα συμπτώματα της ασθένειας

Η λέπρα προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της λέπρας (έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που προκαλεί τη φυματίωση) το οποίο απομονώθηκε από τον Νορβηγό επιστήμονα Γκέρχαρντ Χάνσεν το 1871. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η λοίμωξη εξελίσσεται με βραδύ ρυθμό, ότι μεταδίδεται με τις ρινικές εκκρίσεις και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου μπορεί να διαρκέσει 10 ή και 20 χρόνια. Το πρώτο ορατό σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση ανεπαίσθητων κηλίδων στο δέρμα. Το μυκοβακτηρίδιο προσβάλλει κυρίως το δέρμα, το πρόσωπο, τα νεύρα στα άκρα, προκαλώντας εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με φάρμακα σταδιακή σήψη των ιστών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

έλα σαββόπουλε οι φασίστες στο πρέζα που κάνουν προπαγάνδα συμφωνούν μαζί σου ευγε

Ανώνυμος είπε...

μ' αρεσε πως τα πε ο Δ.Σ. ανρώπινα - Καθόλου Φασιστικά. Ίσως βέβαια υπάρχει και καλύτερη λύση(πες εσύ μια...).
Αυτό όμως δεν τον κάνει Φασίστα.
Φασίστας είσαι εσύ που γράφεις με κόκκινα.

kontes είπε...

αν δεν σας αρεσει η προταση του σαββοπουλου,θα σας πω μια αλλη ,ολοι εξω απο τη ελλαδα,και σε οποιον δεν αρεσει ας τους ακολουθησει

Ανώνυμος είπε...

3:19 πμ πεστα χρυσοστωμε

Ανώνυμος είπε...

Τι κατέγραψαν επτά κάμερες για τους δολοφόνους του Καντάρη

Δημοσίευση 21/05/2011 13:30 Ανανέωση 21/05/2011 14:08

Επί τουλάχιστον μισή ώρα περιφέρονταν στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο άτυχος Μανώλης Καντάρης, αναζητώντας κάποιο θύμα, οι δύο κατηγορούμενοι Αφγανοί.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και το καταγεγραμμένο από κάμερες επτά διαφορετικών κτιρίων της περιοχής υλικό.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, οι δύο Αφγανοί βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος τουλάχιστον μισή ώρα πριν, έχοντας στοχοποιήσει τον άτυχο άνδρα από τη στιγμή που βγήκε από το σπίτι του.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τη δικογραφία, μόλις του κατάφεραν τις δύο μαχαιριές και αφού του πήραν την κάμερα με την οποία ήθελε να καταγράψει τις ευχάριστες στιγμές από τον ερχομό του δεύτερου παιδιού του, έψαξαν το πορτοφόλι του και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη των δύο δραστών, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 16 Μαΐου στην Ασφάλεια και έδωσε το κινητό ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους μια σημαντική κατάθεση αλλοδαπού καταστηματάρχη της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτήν, ένας Αφγανός είχε αφήσει στον καταστηματάρχη μια κάμερα προς φύλαξη, την οποία θα περνούσε στη συνέχεια κάποιος άλλος να πάρει.

Ο αλλοδαπός καταστηματάρχης, υποψιασμένος και αφού το συμβάν είχε γνωστοποιηθεί μέσω των ΜΜΕ, απευθυνόμενος στον Αφγανό, του είπε: «Εσείς αφαιρέσατε ανθρώπινη ζωή για μια κάμερα;».

Με κυνικό τρόπο ο κατηγορούμενος του απάντησε: «Φώναζε πολύ κλέφτης-κλέφτης, τι να έκανα;».

Οι δύο Αφγανοί που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 10 Μαΐου, στη συμβολή του οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/52850/ti-kategrapsan-epta-kameres-gia-toys-dolofonoys-toy-kantarh

Ανώνυμος είπε...

...Εάν οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, απηλλαγμένος από ιδεολογικές δεσμεύσεις και κοινωνιολογικές λεκτικές ευαισθησίες, γνωρίζει και ερμηνεύει την Ελληνική γλώσσα, τότε μάλλον καταλαβαίνει, πως τα ξεκάθαρα ρηθέντα του Νιόνιου, κάποιοι τα χρησιμοποίησαν για ίδιον όφελος, όπου χτυπώντας, απαξιώνοντας ή οικτίροντας την ιστορική διαδρομή ενός όποιου, ή του συγκεκριμένου δημοσίου προσώπου, προβάλουν -εκ του ασφαλούς- την δική τους ανάγκη για δημοσιότητα, επιχειρώντας βεβαίως την επιβεβαίωση και την πιστοποίησή τους μέσα από ατάκτως ερριμένα -κοινωνιολογικής υφής- τσιτάτα, στο ήδη τραυματισμένο κοινωνικό υπογάστριο του πολιτικού μας πολιτισμού…
…Βάλτε όποιαν ταμπέλα θέλετε σε αυτά που γράφω, απλά σας θυμίζω εάν το γνωρίζετε, αλλιώς σας το πληροφορώ, πως η ιστορία αποτυπώνεται με πράξεις και όχι με λέξεις! Βγείτε λοιπόν «έξω», τολμήστε και δράστε…
…Έτσι λοιπόν, όταν κάνετε έστω κι ένα λάθος, αφού πρώτα το αναγνωρίσετε και το παραδεχθείτε, ελάτε κατόπιν να δοκιμάστε να βγάλετε και να αρθρώσετε κρίση για τις πράξεις και τις σκέψεις κάποιου συμπολίτη ή συμπατριώτη σας…
…Τότε ξαναμιλάμε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία