Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

ΕΣΡ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΝΤ1 ΚΑΙ EXTRA 3

Την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας ''Πρώτο Θέμα'' και του δίσκου του Αντώνη Ρέμου στην εκπομπή «ΟΛΑ 11» αποφάσισε το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Πρόστιμα, συνολικού ύψους 35.000 ευρώ επιβλήθηκαν και στον τηλεοπτικό σταθμό Extra 3.
Το πρόστιμο στον ΑΝΤ1 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και το μέλος, Γιώργος Στεφανάκης, πρότειναν σύσταση.


Στον Extra 3 επεβλήθη πρόστιμο 20.000 ευρώ για εκμετάλλευση προλήψεων και δεισιδαιμονιών στην εκπομπή ''Μεταφυσικά και Ανεξήγητα'' του Νίκου Χορταρέα.Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επεβλήθη στο σταθμό, ύστερα από καταγγελία για προβολή εκπομπής χωρίς σήμανση κατά την πρωινή ζώνη. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Επίσης επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TVS του νομού Σερρών έπειτα από καταγγελία καθώς δεν υπέβαλε ροή προγράμματος. Μειοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, ο Κωνσταντίνος Αποστολάς και ο Γιώργος Στεφανάκης που πρότειναν σύσταση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΕΣΡ και του Συνηγόρου του Πολίτη (έχει συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή  από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη συγχώνευση ανεξαρτήτων αρχών), ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε πως πως ''οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να συγχωνευθούν''.
ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: