Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ … ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 200-270 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Τραγικό θάνατο από πνιγμό ενδέχεται να έχουν βρει 200 έως 270 πρόσφυγες από τη Λιβύη, που προσπαθούσαν να φτάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.
Ο συναγερμός στις Αρχές της Τύνιδας σήμανε το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από βλάβη που παρουσιάστηκε 20 χλμ. ανοιχτά της τυνησιακής νήσου Κερκενάχ στο υπερφορτωμένο πλοίο που φέρεται να μετέφερε περίπου 800 ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη.



Ωστόσο, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αποδείχτηκαν εξαιρετικά δύσκολες εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και, σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, τα σκάφη της Ακτοφυλακής κατάφεραν να διασώσουν μόλις 570 ανθρώπους. Οι διασωθέντες κάνουν λόγο για εκατοντάδες αγνοούμενους, ωστόσο οι διασώστες θεωρούν πλέον πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να τους εντοπίσουν εν ζωή.

Εν τω μεταξύ, με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε το Εθνικό Επαναστατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη την είδηση της αποσκίρτησης του Σούκρι Γάνεμ, υπουργού Πετρελαίου του Καντάφι, τον οποίον ο Λίβυος ηγέτης έσπευσε να αντικαταστήσει.

Η αποσκίρτηση του υπ. Πετρελαίου -ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Ιταλία- προστίθεται σε εκείνες δεκάδων άλλων πολιτικών, στρατιωτικών και διπλωματικών αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους οι υπ. Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρεσβευτής της χώρας στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Οπως σημείωναν χθες οι αντικαθεστωτικοί, ο Γάνεμ ήταν ένας από τους ισχυρούς άνδρες του καθεστώτος και η αποχώρησή του επιβεβαιώνει την ολοένα και μεγαλύτερη απομόνωση του Μουαμάρ Καντάφι.


ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: