Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ 5Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ «Ή ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ» … ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ


Σε συμφωνία για την 5η δόση και το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας ήρθαν οι ηγέτες στην Ε.Ε., όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης, “δεν θα είμαστε υπό τον εκβιασμό των αγορών”.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος του δανείου, απάντησε ότι εξαρτάται από παραμέτρους όπως η συμμετοχή των ιδιωτών. Υπογράμμισε ότι και το νέο δάνειο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, χωρίς όμως να αναφερθεί στο ακριβές νούμερο.



Έκανε λόγο για αυστηρά αυστηρά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Οι όροι τους, είπε, θα βασιστούν ουσιαστικά στο Μεσοπρόθεσμο, η ψήφιση του οποίου επανέλαβε ότι είναι προϋπόθεση για τη συμφωνία.

Σε άλλη ερώτηση για το αν είναι βέβαιος ότι θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι διαβεβαίωσε τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως όλοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της στιγμής στη χώρα και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος για την κρίση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας».

Προανήγγειλε ακόμη, επιτάχυνση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα προγράμματα της Ε.Ε. και με καλύτερη στόχευση με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτήρισε τα προαναφερθέντα ως αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση τονίζοντας πως “δεν γίνεται στα λόγια αλλά στην πράξη”. Τόνισε ακόμη πως συμφωνήθηκε να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας για βοήθεια στην Ελλάδα, από χώρες της Ε.Ε., με ειδικούς σε τομείς όπως παιδεία, υγεία και δημόσια διοίκηση.

Σχετικά με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι συζητήθηκε το μεταναστευτικό πρόβλημα για να βρεθεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση. Συζητήθηκαν η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων στην Ε.Ε και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, για την οποία πρόσθεσε πως θα υπάρξει τεχνική επιχειρησιακή ακόμα και οικονομική υποστήριξη.

Έκανε λόγο για αναθεώρηση του Δουβλίνου και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών σε θέματα ασύλου.

Σχετικά με το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων, επανέλαβε πως θέση της Ελλάδας είναι να βρεθεί ονομασία με γεωγραφικό προσανατολισμό και κινήσει όπως η πρόσφατη με το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου δεν βοηθούν.

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατι μου θυμιζει...κατι μου θυμιζει....
το η αλλαζουμε η βουλιαζουμε η το σοσιαλισμος η βαρβαροτητα..κατι τετοιο..

anekdotakias είπε...

Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?