Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ---ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ

Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου που ορκίστηκε στη 1 το μεσημέρι. Οι υπουργοί της νέας -ανασχηματισμένης- κυβέρνησης ορκίσθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς τους : Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χάρη Παμπούκη οι οποίοι αναμένεται να ορκισθούν την επόμενη εβδομάδα, αφού εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για τα την ίδρυση των νέων υπουργείων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, που παραμένει στο υπ. Παιδείας προσερχόμενη στο Υπουργικό δήλωσε ότι: "Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και εμείς προχωράμε μπροστά".

Νωρίτερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για μια "κυβέρνηση ιστορικής ευθύνης" που πρέπει να τα καταφέρει.

"To ζητούμενο για τη νέα κυβέρνηση, ώστε να είναι επιτυχημένη, είναι να είναι αποτελεσματική", υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και πρόσθεσε ότι αυτό εξαρτάται "κυρίως από τη δυνατότητα των συμμετεχόντων των μελών της κυβέρνησης να μπορούν να πιάνουν σωστά τις μεγάλες προτεραιότητες και να τις προχωράνε γρήγορα και αποτελεσματικά σε όφελος της χώρας και των ανθρώπων της."

"Δεν περνάμε από ιδεολογικό κόσκινο για να μπούμε στην κυβέρνηση", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου και πρόσθεσε ότι το "ζήτημα είναι όταν θα φύγω να έχω να πω καλά λόγια".

"Ο κ. Βενιζέλος θα συμβάλλει στο ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από την συλλογική δουλειά της κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παπανδρέου", είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Τους δημοσίους υπαλλήλους υπερασπίστηκε σε σύντομες δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρης Κουκουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι "αντιμετωπίζονται περίεργα" και πρόσθεσε ότι "ο εχθρός είναι το κράτος και η γραφειοκρατία κι όχι το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα".

"Η κάθε κυβέρνηση αν δεν είναι αποτελεσματική, δεν είναι κυβέρνηση, θα προσπαθήσουμε" δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

"Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε και ταχύτεροι και αποτελεσματικότεροι" είπε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά την είσοδό της στη Βουλή.

Στην αναβάθμιση του Ε.Βενιζέλου στάθηκε σε δηλώσεις του ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Γ.Λιάνης. "Ο ανασχηματισμός θα κριθεί από το αν θα πετύχει ο Βενιζέλος. Αν πετύχει, μπορεί να πλησιάσει το όνειρό του να ηγηθεί της χώρας", δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ενώ τόνισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ούτε θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Όπως είπε ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η τοποθέτηση του Βενιζέλου σε θέση αντιπροεδρίας αλλά και το χαρτοφυλάκιο που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός "του δίνουν έναν προβάδισμα μεταξύ ίσων, για αυτά που και ο ίδιος θέλει και ονειρεύεται"."Την μετακίνησή μου από το υπουργείο Οικονομικών δεν την αντιμετωπίζω ως λύτρωση, ούτε με διακατέχει πικρία", δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: