Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

AΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Το 6ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Χανιά εκτός από ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός αποτελεί και μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση έξω από εμπορευματικές διαδικασίες με την εθελοντική συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών που το οργανώνει στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το Σαββατοκύριακο (25-26 Ιουνίου) θα υπάρχουν:



► Μουσικές από Παλαιστίνη, Φιλιππίνες, Μαρόκο, Αφρική, Αλβανία και άλλες χώρες αλλά και ντόπιοι μουσικοί και σχήματα όπως ο Κωστής Αβυσσινός, ο Κύκλος και οι Sazman συναντιούνται με ροκ και hip hop σχήματα και μαθητικά συγκροτήματα για να συνθέσουν ένα ενδιαφέρον μουσικό παζλ.

► Εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου παρουσιάζονται σε έναν ανοιχτό, δημόσιο χώρο προσιτό σε όλους και όλες μας.

► Προβολές ταινιών από την ομάδα αυτοβοήθειας ατόμων με ψυχική εμπειρία Χανίων, αλλά και από την κινηματογραφική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων θα εμπλουτίσουν και φέτος το διήμερο.

► Τουρνουά σκακιού, σεμινάριο κατασκευής ηλιακού φούρνου, διαδραστικά δρώμενα, χαριστικά παζάρια και αρκετά άλλα δρώμενα θα υπάρχουν στον χώρο του φεστιβάλ από τις 18:00.

Εκτός από τα παραπάνω σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς το φεστιβάλ με τα παιδιά του για το πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο παιδικό τμήμα του φεστιβάλ. Ο σύλλογος γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας οργανώνει χαριστικό παζάρι παιδικών παιχνιδιών και ρούχων. Επίσης, και τις 2 μέρες (25-26 Ιούνη) από τις 18:00 ως τις 21:00 εικαστικοί της πόλης θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο παιδικών κατασκευών.

Κάθε μέρα στις 18:30 θα υπάρχουν οι εξής θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά:

Σάββατο 25 Ιουνίου (18:30)

Η αόρατη δύναμη

Θεατρικό βασισμένο στο παραμύθι “Η αόρατη Δύναμη” του Θεόδωρου Παγιαυλά από τις Ευτυχία Αλυγιζάκη, Θάλεια Σιάνου και τα Άλλα Σημεία Στίξης

“Όλα άρχισαν, ίσως χωρίς κανένα λόγο, όταν ξαφνικά κάποια αόρατη δύναμη έριξε μια μαύρη κουκκίδα μελάνης πάνω στην κατάλευκη σελίδα τετραδίου μια βαρετή ώρα σχολικής μελέτης...”

Κυριακή 26 Ιουνίου (18:30)

ΑΚΑΛΑΚΟΥΜΠΑ

Τα Πάνω Κάτω

Ένα παραμύθι με ζωντανή μουσική για παιδιά από 3 ετών και πάνω εμπνευσμένο από το βραβευμένο διήγημα του Αργύρη Χιόνη «Το οριζόντιο Ύψος»

Μια φορά κι έναν καιρό, στη ρίζα ενός αγέρωχου κυπαρισσιού, ζούσε ένας μικρούλης κισσός που ζήλευε το ύψος του και κάθε πρωί έκανε γυμναστική για να φτάσει στην κορυφή του και να δει από εκεί πάνω το εξωτικό Ακαλακούμπα.

«Μα γιατί τόσος ανταγωνισμός;» Ρώτησε ο σαλίγκαρος «Δεν γίνεστε καλύτερα φίλοι...»

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα, τα πάνω θα έρθουν κάτω... Και τότε, ίσως χρειαστεί να πάμε κι εμείς μέχρι το Ακαλακούμπα με τις μαράκες που θα κατασκευάσουμε πριν την παράσταση και να χορέψουμε όλοι μαζί σάμπα!

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Μαρία Τερζάκη Στέβη Φόρτωμα

Στην παράσταση παίζει ζωντανά μουσική ο Δημήτρης Κουφογιώργος

Σκηνικά: Ηλιάνα Σκουλάκη

Επιμέλεια κίνησης: Ανθή Θεοφιλίδου

Σύνθεση τραγουδιών: Μαρία Τερζάκη

Σύνθεση οργανικής μουσικής- παραγωγή ηχογραφήσεων : Δημήτρης Κουφογιώργος.

Βοηθός σκηνογράφου: Χριστίνα Γιάνναρη

Διάρκεια: 60’
ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: