Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΜΑΣ

Όπως ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Ελλάδα για να καταβάλει προσπάθειες, διότι το παρελθόν χωρών σε οικονομική κρίση δείχνει περιπτώσεις ασυνέπειας ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων τους. "Αυξάνονται οι πιέσεις, αλλά επειδή επίσης υπάρχουν προηγούμενα, έχουμε δει ψευδή στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα, έχουμε διαπιστώσει πολλούς δισταγμούς, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα εφαρμόσουν το σχέδιο", δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.


"Χρειάζεται μία απόφαση στην Ελλάδα" για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. "Περιμένουμε απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, γι΄αυτό ζητούμε όχι μόνο η πλειοψηφία, αλλά και η αντιπολίτευση να υποστηρίξουν το σχέδιο. Εάν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξουν 12 δισεκατομμύρια (ευρώ) στο τραπέζι στα μέσα του Ιουλίου, αλλά επίσης θα υπάρξει λύση και για τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, δήλωσε "βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις, διότι η άλλη λύση θα είναι χειρότερη". "Μία στάση πληρωμών είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα, και , κατά συνέπεια, είναι προς το συμφέρον της να εργασθεί τώρα για ένα πακέτο (μέτρων λιτότητας) και έτσι να αποφύγει τη χρεοκοπία", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: