Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

ΑΠΕΙΛΗ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας έστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δημήτρης Νίνος, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στο έκτακτο προσωπικό, αλλά και για τη μείωση της χρηματοδότησης λέγοντας ότι με τις παρούσες συνθήκες το ΤΕΙ θα αναστείλει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβρη και δεν θα δεχτεί σπουδαστές.
Τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας όσο και η ομοσπονδία των καθηγητών τεχνολογικών ιδρυμάτων βάλλουν εναντίον του υφυπουργού Παιδείας Ιωάννη Πανάρετου για τις "αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους" που εστάλησαν τον τελευταίο μήνα σχετικά με το έκτακτο προσωπικό. Στην επιστολή, μάλιστα, του κ. Νίνου προς τον πρωθυπουργό τονίζεται πως "δυστυχώς ο αρμόδιος υφυπουργός έντεχνα μας οδηγεί στην αυτοχειρία".


Ο κ. Νίνος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως όταν το 2005 ανέλαβε το ΤΕΙ Αθήνας η παρούσα διοίκηση, ο αριθμός του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν σημαντικά μεγάλος. Σήμερα, συνεχίζει, ο αριθμός των εκτάκτων έχει μειωθεί στο 1/3, παρά το γεγονός ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 200 μόνιμοι, οι οποίοι αναπληρώθηκαν κατά 20%.

Σχετικά με την εγκύκλιο του κ. Πανάρετου, στην οποία επισημαίνεται ότι όσα τμήματα έχουν πάνω από 15 μέλη ΕΠ ανά τμήμα δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσλήψεις, τονίζει:

"Σας ενημερώνουμε ότι στο ΤΕΙ Αθήνας φοιτούν 28.000 σπουδαστές. Οταν το 80% αυτών παρακολουθεί μαθήματα κανονικά, για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το κάθε τμήμα χρειάζεται 400-550 ώρες εβδομαδιαίως.

Με το σκεπτικό ότι ο μέσος όρος διδασκαλίας του μόνιμου ΕΠ κυμαίνεται από 10-16 ώρες την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι για τη λειτουργία κάθε τμήματος απαιτούνται 31-43 μέλη ΕΠ".

Τόσο ο κ. Νίνος όσο και η ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ διαμαρτύρονται για τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 50% τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ κατηγορούν ευθέως τον κ. Πανάρετο ότι κατήργησε αυθαίρετα τις μονιμοποιήσεις και τις εξελίξεις εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες δεν θα επέφεραν καμία οικονομική επιβάρυνση, καθώς επίσης και τους διορισμούς και τις προκηρύξεις του μόνιμου ΕΠ.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Μήνυση για καθυστερήσεις

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών καταθέτουν εντός της εβδομάδας οι ομοσπονδίες πανεπιστημιακών και καθηγητών, με αφορμή την καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς υπουργείου Παιδείας στο θέμα της διαδικασίας εξέλιξης των μελών ΔΕΠ και ΕΠ.

Οι δύο ομοσπονδίες κάνουν λόγο για "ωμή παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας" και αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος, σε μία προσπάθεια "να παγώσει τις εξελίξεις", ζητεί την επανυποβολή όλων των ήδη καθυστερημένων προκηρύξεων με νέο έντυπο, όπου η μόνη αλλαγή είναι η απαίτηση για υποβολή των δημοσιευμάτων των υποψηφίων υποχρεωτικά (και όχι προαιρετικά) σε ηλεκτρονική μορφή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
mihalis77@pegasus.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: